Première: Vamos! Een heerlijke musicalcomedy onder de Spaanse zon.

2017-10-01 001 124 (500x383)Alles achter je laten en vertrekken: wie heeft er niet ooit stiekem aan gedacht? Drie vrouwen willen hun droom waarmaken en grijpen de kans op een nieuwe toekomst met beide handen aan. Drie vrouwen, drie karakters, drie levens: past dat samen in dezelfde droom? Hoe dat is verlopen, kregen wij gister te zien in de première van Vamos! 
Dat het een feestje ging worden, stond al vast. Een goede cast, een goed over nagedacht decor en lekkere muziek (van Jeroen Sleyfer) die je in de Spaanse sferen brengt. Maar ook zeker een goed verhaal, met gebeurtenissen die voor velen herkenbaar zijn.

De musical, de tekst is geschreven door Allard Blom, is gebaseerd op de populaire tv-programma’s ‘Het roer om’ en ‘Ik vertrek’.  Hierin jagen mensen hun dromen na en laten hun leven in Nederland compleet achter om opnieuw te beginnen in het buitenland.

Vamos (500x375)Is het gras werkelijk groener aan de overkant of was het een vlucht voor de problemen thuis? Dit waren de vragen waarmee de drie vrouwen mee te maken kregen. Met hun koffer vol emotionele bagage maakten ze hun eigen reis door het verhaal.  Drie verschillende levens, dromen en problemen. Maar met elkaar vormden ze een eenheid en gaan ze er voor om de Bed & Breakfast tot een groot succes te maken.

Die eenheid zie je niet alleen in het verhaal, maar ook bij de drie hoofdrolspeelsters zelf: Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon. Nadat het doek was gevallen, bleven ze elkaar nog stevig vasthouden. De lol die ze onderling hebben, straalde er nog van af. Ondanks dat ze alle drie verschillende types zijn en verschillende soorten humor hebben, klikt het enorm. Dit geldt overigens voor de gehele cast en dat maakt van Vamos! een heerlijke, humoristische musical. Johnny Kraaijkamp jr. speelde hierin een dubbelrol. Een rol als de saaie echtgenoot van Hadewych (Lenette van Dongen) en de Don Juan Roelof, die Nederland heeft ingeruild voor Spanje. Maar ook een moment als een vaag brabbelende Fransman waarbij de hele zaal dubbel lag. Melise de Winter nam het stokje regelmatig over als een oude Franse oma, die eerst voor een dorpsheks werd gehouden maar gauw de harten stal van de drie dames en het publiek.Vamos (500x375)

Andere rollen waren voor Soy Kroon (War Horse, De Gelaarsde Kat en Goede Tijden, Slechte Tijden) en Joey Schalker (Soldaat van Oranje, Legally Blond). Vamos! staat in ieder geval gegarandeerd voor een ontspannen, gezellig feestje waarbij je zeker in de Spaanse sferen waant. Vamos, we gaan! Olé!

Kijk voor de speellijst op https://www.vamosdemusical.nl

Slotapplaus: https://youtu.be/MyfSeVJfxQg

 

 

Lees ook:Celine Purcell in blije verwachting
Lees ook:Kijkje in de keuken tijdens een openlijke repetitie van Hartsvrienden
Lees ook:John Vooijs in Spaanse talentenjachtshow ‘Tu Si Que Vales’
Lees ook:René van Kooten gaat in GTST spelen
Lees ook:Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon vertrekken naar Spanje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>