Spektakel en sensatie tijdens Musicals in Concert in Ziggo Dome

DSC_2874Gister vond de eerste van de drie Musicals in Concerts plaats in de Ziggo Dome Amsterdam.  Nog niet eerder stonden zoveel musicalsterren waaronder Chantal Janzen, Simone Kleinsma, Willemijn Verkaik, Freek Bartels, Stanley Burleson, Jamai Loman, René van Kooten en Carolina Dijkhuizen samen op één concertpodium. Het was een feest van herkenning voor de echte musicalfans. Maar liefst 60 musicalhits werden gezongen met een live-band onder leiding van Eric van Tijn. Dat ook Jamai ook nog heel verdienstelijk piano kan spelen, liet hij zien tijdens een liedje uit Miss Saigon waar hij ook even Stanley Burleson begeleidde. Nog eenmaal werden hits ten hore gebracht door de sterren die de rollen origineel vertolkt hebben in onder andere Wicked, Jersey Boys, Petticoat, The Lion King, The Phantom of the Opera, De Jantjes en Hij gelooft in mij.  En zelfs de zogeheten Juke Box mix met liedjes uit Glee, Saturday Night Fever en Mama Mia! ontbrak niet.IMG_0210 (500x333)

Het decor werd steeds door middel van grote schermen aangepast op het betreffende musicalthema, maar ook de kleding van de sterren en dansers. Zo veranderde Celinde Schoenmaker op het podium van Mary Poppins naar Jenny uit Love Story. Telefoons werden door de bezoekers op verzoek van Freek Bartels te voorschijn gehaald waardoor er een prachtige sterrenhemel in de Ziggo Dome ontstond. Heel bijzonder was daarnaast de samenzang van Willemijn Verkaik die ‘Mijn leven is van mij’ uit Elisabeth zong, Pia Douwes opeens op de schermen verscheen en met Willemijn het duet aan ging. Dat ze aan elkaar gewaagd zijn, is ook wel gebleken. 2 Dijken van stemmen zorgden voor enige sensatie in het publiek. Ook de eigen versie van Tomorrow (Annie) gezongen door Carolien Dijkhuizen sloeg in als een bom, maar het hoogtepunt (en kippenvel) was toch Simone Kleinsma die prachtig haar rol neerzette uit Sunset Boulevard.

Ondanks dat de liedjes elkaar in hoog tempo opvolgde, was er soms ook nog ruimte voor grappen en grollen tussen de sterren en dat maakte het net iets leuker. De overgang van thema’s gingen niet geheel soepel waarbij je nog swingend op je stoel zat tijdens Glee en het in ene overging naar een totaal ander thema.IMG_0176 (500x322)

Toch mocht dat de pret niet drukken en was het een groot feest waarbij ook het plezier op de gezichten van de sterren af te lezen was. Voor hen is het ook een bijzondere ervaring om in 2,5 uur door de musicals heen te gaan waar zij hun voetsporen in hebben verdiend.

Het concert werd afgesloten met een dj die een stevige beat zette onder aantal liedjes. Spontaan kwamen Chantal Janzen en Jamai nog het podium op om mee te dansen op de lekkere beat, waarbij ook gauw de rest volgde. Een mooie afsluiter van een bijzonder concert.

 

 

 

Lees ook:Musicals in Concert: Jamai Loman en Celinde Schoenmaker toegevoegd aan sterren line-up
Lees ook:Musicals in Concert terug in november 2015
Lees ook:Musicals in Concert ook in 2015
Lees ook:Eerste namen bekend gemaakt voor groots Musicals in Concert
Lees ook:Perspresentatie: Musicals in Concert 2015

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spektakel en sensatie tijdens Musicals in Concert in Ziggo Dome

  1. sagar gaikwad

    Who is the program in this month and year pls send the address and information to date of any program

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>