Rubriek: Nieuws Buitenland

Musicalnieuws uit het buitenland

Ariana Grande wellicht als Elphaba in Wicked op Broadway

Ariana Grande zou momenteel in gesprek zijn om de rol van Elphaba in Wicked te gaan spelen op Broadway zo weet The Sun te melden. De 24 jaar oude zangeres zou in dat geval de rol over gaan nemen van Jackie Burns die momenteel nog te zien is in het Gershwin Theatre, hetzelfde theater waar

Lees verder...

Musical ‘40-45’ nu al verlengd tot half november

De nieuwe spektakelmusical ‘40-45′ over de Tweede Wereldoorlog is verlengd tot en met 18 november 2018, dat maakte producent Studio 100 bekend. Hoewel de voorstelling pas op 7 oktober in première gaat, is de vraag naar kaarten groot. Er zijn al meer dan 100.000 tickets verkocht.

Lees verder...

Opnieuw internationale hoofdrol voor Willemijn Verkaik

Verkaik en Alexander Klaws in GHOST – DAS MUSICAL in Berlijn De Nederlandse actrice Willemijn Verkaik heeft wederom een hoofdrol te pakken in een buitenlandse musical. Vanaf 7 december is zij te zien als Molly in GHOST – DAS MUSICAL in Theater des Westens in Berlijn. Verkaik, die onlangs nog te zien was als Elphaba

Lees verder...

Hitmusical Hamilton in première in Chicago

De hitmusical Hamilton, die al anderhalf jaar uitverkochte zalen trekt op Broadway, is dinsdagavond in Chicago in première gegaan. Het is de eerste stad na New York waar de voorstelling over de Amerikaanse founding fathers te zien is.

Lees verder...

Meest succesvolle magic show op Broadway in Heineken Music Hall

De indrukwekkende show The Illusionists komt naar Nederland. De zeven beste illusionisten ter wereld zullen volgend jaar in januari exclusief in de Heineken Music Hall te zien zijn. In meer dan 200 steden in 25 landen werd het publiek weggeblazen door de onwaarschijnlijke stunts en illusies in deze verbluffende show.

Lees verder...

Internationale Broadwayhit Chaplin exclusief in Rai Theater

De grote internationale Broadwayhit Chaplin, de Musical komt naar Nederland. Het is een gloednieuwe voorstelling die gebaseerd is op de productie die in 2012 in Amerika te zien is geweest. Het levensverhaal van Chaplin is complex, intrigerend en vol dramatische momenten. Deze musical toont op een spectaculaire en ontroerende wijze het genie, maar ook de

Lees verder...

Musical over Harry Potter

De nieuwe musical over Harry Potter wordt een echte tranentrekker. Dat zegt schrijver J.K. Rowling op Twitter. Het stuk, dat op 7 juni in première gaat in Londen West End, zal Harry Potter en het vervloekte Kind gaan heten.

Lees verder...

Musical Cats wordt verfilmd

Andrew Lloyd Webbers musical Cats komt naar het witte doek. Universal heeft daarvoor de handen ineen heeft geslagen met regisseur Tom Hooper (The King’s Speech), die de film ook gaat produceren.

Lees verder...