Jon van Eerd krijgt Koninklijke Onderscheiding

Musicalster Jon van Eerd heeft vorige week een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van de Amsterdamse locoburgemeester Freek Ossel. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maakte de gemeente Amsterdam bekend.

Jon van Eerd werd verrast na de eerste voorstelling van Kantje Boord in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op cultureel terrein.

De 51-jarige acteur is sinds 1986 te vinden in de Nederlandse theaters. Hij speelde bij bekende gezelschappen als Toneelgroep de Appel en Mickery. Later maakte hij meer cabareteske programma’s en kreeg hij rollen in musicals, waaronder La Cage Aux Folles.

Hij kreeg de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in deze musical en voor beste vertaling/bewerking.

 

Bron: nu.nl

Lees ook:Jon van Eerd viert jubileum met ‘Jon en de Jongens’
Lees ook:Stanley Burleson ook alternate Jon van Eerd in Moeder, Ik Wil Bij De Revue
Lees ook:Jon is de mol!
Lees ook:Mark van der Laan wordt Harrie in ‘Mamma Mia!’
Lees ook:Jon van Eerd geeft musicalrol terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>