Willemijn Verkaik leent stem aan nieuwe Disney-film Frozen

Willemijn Verkaik spreekt de stem in van de Sneeuwkoningin voor de Nederlandse versie van de nieuwe Disney-animatie Frozen. Het is de eerste keer dat de 38-jarige actrice, die doorbrak met de hoofdrol van Elphaba in de musical Wicked, een grote rol in een Disney-film voor haar rekening neemt. Verkaik werkt verder ook mee aan de Duitse versie van Frozen, waar zij tevens een lied voor heeft ingezongen.

Frozen is gebaseerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen over een meisje dat door haar boze zus, de sneeuwkoningin, wordt vervloekt. Zij moet vervolgens een lange reis door het bevroren koninkrijk maken om haar bevroren hart weer te laten smelten.

In de Engelstalige versie wordt de stem ingesproken door Idina Menzel, de actrice die op Broadway doorbrak met de rol van Elphaba in Wicked. Verkaik speelde de rol onlangs ook een tijdje in New York. Op dit moment woont de Nederlandse actrice in Londen, waar ze ook de rol van Elphaba gaat spelen op West End.

Frozen draait vanaf 11 december in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:Noortje Herlaar stemrol in Disneyfilm Frozen
Lees ook:Plannen voor musical Disneyfilm Frozen
Lees ook:Idina Menzel geeft concert in Nederland
Lees ook:Wicked-première Willemijn Verkaik op 30 januari in Londen
Lees ook:‘Wicked’-ster Idina Menzel terug in Glee!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>