Joke de Kruijf in Het Meisje met het Rode Haar

jokedekruijfProducent Hans Cornelissen van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment maakt vandaag bekend dat Joke de Kruijf een rol zal gaan spelen in de muziektheaterproductie Het Meisje met het Rode Haar, over de verzetsstrijdster Hannie Schaft. Deze aangrijpende voorstelling gaat in oktober 2015, 70 jaar na de oorlog en de fusillade van Hannie Schaft, in première in haar geboortestad Haarlem.

Joke de Kruijf zal de moeder van Hannie Schaft vertolken. Eerder werd bekend dat Roos van Erkel Hannie vertolkt, Jim Bakkum haar medeverzetsstrijder en Sjoerd Pleijsier de vader van Hannie Schaft. Het script is van de hand van Allard Blom, de muziek is van Tom Bakker en Paul van Ewijk voert de regie.

Hannie Schaft
Jannetje Johanna (Hannie) Schaft, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘het meisje met het rode haar’, was een Nederlandse verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog nam zij actief deel aan het verzet en hielp daarbij onderduikers met gestolen bonkaarten en persoonsbewijzen. Ook pleegde ze verschillende aanslagen op Duitsers, collaborateurs en landverraders. Aan het eind van de oorlog werd Hannie gearresteerd en op 17 april 1945, slechts enkele weken voor de bevrijding, geëxecuteerd in de duinen bij Bloemendaal. Over haar leven zijn verschillende boeken en films verschenen. Deze voorstelling is mede gebaseerd op het gelijknamige boek van Theun de Vries, net als destijds de uiterst succesvolle filmversie met actrice Renée Soutendijk in de hoofdrol.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment BV
DommelGraaf & Cornelissen Entertainment heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met vaak een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen, Wat Zien ik?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Midlife, De Zangeres zonder Naam en het succesvolle De Jantjes. Dit seizoen brengt de producent de theaterkomedie Kinderen geen Bezwaar, een succesreprise van De Jantjes, de legendarische Schmidt/Bannink-musical Heerlijk duurt het langst en het Franse chansonprogramma Vive la France. Afgelopen maanden maakte DommelGraaf & Cornelissen Entertainment al bekend in theaterseizoen 2015-2016 ook een toneelversie van de speelfilm Fatal Attraction en het theaterconcert Douze Points Twelve Points, over zestig jaar Eurovisie Songfestival, te brengen.

Lees ook:Het Meisje Met Het Rode Haar onthult eerste promo
Lees ook:Nieuwe single Jim Bakkum uit de musical Het meisje met het rode haar binnen één dag in iTunes top-10
Lees ook:Roos van Erkel en Jim Bakkum in Het Meisje Met Het Rode Haar
Lees ook:Succesvolle kaartverkoop Het meisje met het rode haar zorgt voor extra voorstellingen!
Lees ook:DE GROTE DRIE ♀: Adele Bloemendaal, Jasperina de Jong en Conny Stuart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>