BankGiro Loterij Nationaal Theaterweekend voor tweede keer georganiseerd

Op 20, 21 en 22 januari 2017 wordt in Nederland voor de tweede keer het BankGiro Loterij Theaterweekend georganiseerd. Deze bijzondere gebeurtenis is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds, en mogelijk gemaakt door de cultuurloterij van Nederland, de BankGiro Loterij.

Ruim zestig theaters in heel Nederland zullen in dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma aanbieden voor tien euro per voorstelling. Elk theater organiseert op zaterdag van 12.00 – 17.00 uur een open huis. Behalve het voorstellingsaanbod zijn er het hele weekend allerlei bijzondere activiteiten.

 

Op 20 december wordt bekend welke voorstellingen in het weekend te zien zijn. Maar u kunt vanaf 18 november al een “blind date” boeken: u kiest voor 10 euro een datum, plaats en genre (bijv ‘toneel’, ‘cabaret’, ‘opera’ of ‘musical’), maar welke voorstelling u gaat zien blijft een verrassing.

 

De ambassadeurs van het Theaterweekend zijn: Isabelle Beernaert, Cabaretduo Matroesjka, de poppen van De Jeugd van Tegenwoordig, Romy Monteiro, Jörgen Raymann, Raymi Sambo, Huub Stapel, Peggy Vrijens, Leopold Witte.

Om het theater-vak te vieren en heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn, hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds het BankGiro Loterij Theaterweekend in het leven geroepen. In het weekend van 15, 16 en 17 januari 2016 vond in vijftig theaters de eerste editie plaats. Met ruim 100.000 bezoekers mag dit een doorslaand succes genoemd worden.

Initiatiefnemers Albert Verlinde van het Nationaal Theaterfonds en Adriana Esmeijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds waren het derde weekend van januari in meerdere theaters door het land te vinden en hebben daar met eigen ogen gezien hoeveel nieuwe bezoekers hun weg naar het theater hebben gevonden. ‘Het is bijzonder om te zien dat niet alleen de reguliere theaterbezoekers dit weekend naar hun theater kwamen maar zeker ook mensen die bijna nooit in het theater komen nu toch een kijkje kwamen nemen bij een voorstelling, een workshop of een andere activiteit. Dit is precies wat we wilden bereiken met dit theaterweekend. Ik hoop dan ook stiekem dat deze eerste editie het startsein is voor een nieuwe traditie en dat we dus volgend jaar weer een Nationaal Theaterweekend op kunnen zetten’ zegt Albert Verlinde.

 

 

Lees ook:Ongekend voordelig naar het theater in het weekend van 15, 16, 17 januari 2016
Lees ook:Ambassadeurs van het eerste BankGiro Loterij Theaterweekend bekend
Lees ook:Eerste editie BankGiro Loterij Theaterweekend doorslaand succes
Lees ook:Stipendium voor theaterauteur Anna van der Kruis
Lees ook:Koning Willem-Alexander bezoekt galapremière Madama Butterfly van de Nederlandse Reisopera in Enschede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>