Amandla! Mandela première vanavond live op televisie


De NOS zendt vanavond de documentaire ‘Over Mandela’ uit, een portret van Nelson Mandela vanaf zijn jeugd tot het moment waarop hij president van Zuid-Afrika wordt. Aanleiding voor de documentaire is de musical ‘Amandla! Mandela’ die zaterdag in première gaat in Theater Carré in Amsterdam. Ook deze wordt live op televisie uitgezonden.

In de documentaire volgt NOS-programmamaker Mélinde Kassens hoofdrolspeler Kenneth Herdigein in zijn voorbereidingen op de rol van Mandela. De documentaire ‘Over Mandela’ wordt vanavond uitgezonden op Nederland 2, van 22.50 – 23.41 uur.
Ook zendt de NOS ‘Amandla! Mandela Wereldpremière’ uit, met daarin fragmenten uit de musical en de documentaire. Presentator Joost Karhof spreekt met gasten over de betekenis van Mandela voor Zuid-Afrika. Verder een interview met hoofdrolspeler Kenneth Herdigein. Nederland 2: 22.40 – 23.20 uur.

Foto: Joris van Bennekom

Lees ook:Warm welkom voor Zuid-Afrikaanse castleden van Amandla! Mandela
Lees ook:NOS maakt uitzendingen over Nelson Mandela
Lees ook:Kenneth Herdigein en Sophia Wezer in musical over Mandela
Lees ook:Amandla! Mandela van start!
Lees ook:Musical ‘Amandla! Mandela’ zoekt acteurs/zangers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>