Rene van Kooten en Freek Bartels delen rol Jezus

Vandaag werd bekend dat Freek Bartels de rol van Alex in Aspects of Love gaat delen met Rene van Kooten. Maar de twee gaan nog een rol delen, namelijk die van Jezus in de concertversie van Jesus Christ Superstar. In deze productie nog meer topnamen zoals Tommie Christiaan, Casey Francisco, Renee van Wegberg, Martin van der Starre en Marcel Jonker.

Jesus Christ Superstar is exclusief te zien op 25 maart in het Beatrix Theater Utrecht en op 1 april (Tweede Paasdag) in het DeLaMar Theater Amsterdam. Kaartverkoop is vandaag gestart via de theaters.

Jesus Christ Superstar, één van de parels van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt over de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus Christus. Dit gebeurt grotendeels vanuit het oogpunt van Judas, die Jezus uit pure jaloezie uiteindelijk zal verraden. Hij krijgt de hogepriesters op zijn hand omdat die bang zijn hun gezag te verliezen als het volk zich steeds meer achter Jezus schaart. Uiteindelijk leidt dit tot één van de belangrijkste gebeurtenissen uit onze vroege geschiedenis; de kruisiging van Jezus Christus.

In 1970 werd in eerste instantie een album met songs uitgebracht, voordat überhaupt sprake was van een musical of film. Deze overbekende muziek is altijd de basis gebleven van Jesus Christ Superstar. Vooral de nummers ‘I Don’t know how to love him’ en ‘Superstar’ zijn wereldberoemd. Producent Shows & Events zorgt nu samen met het DeLaMar Theater en het Beatrix Theater voor een show waarin juist deze muziek centraal staat.

René van Kooten en Freek Bartels zullen voor deze unieke concerten beiden in de rol kruipen van Jezus Christus. Casey Francisco en Renée van Wegberg delen de rol van Maria Magdalena. Bartels en Van Wegberg spelen de rol op 25 maart en Van Kooten en Francisco op Tweede Paasdag. Naast hen is beide dagen o.a. Martin van der Starre (Judas) te zien, die deze rol ook al voor zijn rekening nam in de succesvolle musicalversie uit 2005.

Jesus Christ Superstar in Concert is exclusief te zien op 25 maart in het Beatrix Theater Utrecht en op 1 april (Tweede Paasdag) in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Lees ook:Willemijn Verkaik, Freek Bartels, René van Kooten en Renée van Wegberg in Jesus Christ Superstar
Lees ook:Jesus Christ Superstar in Concert met Willemijn Verkaik en René van Kooten uitverkocht
Lees ook:Freek Bartels en René van Kooten beiden als Jezus
Lees ook:Jesus Christ Superstar in Concert met René van Kooten en Lone van Roosendaa
Lees ook:Alle namen Swing-in Harderwijk bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>