Freek is Joseph!!!

FreekWe hadden het al ver voor de shows begonnen gezegd: Freek is Joseph!
We vonden de talentenjacht destijds al overbodig. Toch kwam, met name
in de laatste drie uitzendingen, ook bij ons de twijfel. John werd
beter en beter. Op het laatste moment vonden we dat beiden het
verdienden en de keus  konden we niet meer maken. We gunden het ze
beiden zo. Toch werd het uiteindelijk Freek Bartels. Ook de voorkeur van
Erwin van Lambaart ging net iets meer naar Freek. Wij
wensen Freek heel veel succes in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en zullen hem zeer binnenkort
hierover spreken… Ook John hopen we binnenkort ergens terug te zien
in een hoofdrol. Het zijn tenslotte beiden toppertjes!

Foto: Angel Mulder

Lees ook:Eindelijk premiere voor John Vooijs in Joseph
Lees ook:Hein Gerrits voor het eerst als Joseph op het podium
Lees ook:John wordt toch alternate Joseph!
Lees ook:Joseph Update: John en Freek in de finale
Lees ook:2,2 miljoen kijkers finale Op zoek naar Joseph

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Freek is Joseph!!!

  1. Petra

    Gelukkig maar. Ik was ook voor Freek, maar moet eerlijk zeggen dat dat nummer in dat lendendoekje beter werd gedaan door John. Freek moet wat meer bewegen. Hij staat er altijd maar zo met zn handen naast zn zij. Maar dat gaat helemaal goed komen. John wist het ookal. Dat zag je aan hem vlak voor Frits Freek zei…. terrechte winnaar. En hij gaat er een geweldige show van maken.

      /   Reply  / 
  2. Angel - Redactie

    Vond ik ook Petra. Ik vond Freek zijn mimiek niet zo fijn in het laatste nummer. John was net iets fijner om naar te kijken. Maar Freek kan gewoon veel meer met zijn stem en zeker als je nagaat dat hij pas 22 is. Hij kan nog zo ontzettend groeien.

      /   Reply  / 
  3. Marieke

    Ik vind John in alle opzichten leuker… helaas! Hopelijk krijgt ie binnenkort een eigen hoofdrol!

      /   Reply  / 
  4. Mark

    Helaas zwaar onterecht Freek krijst teveel in de nummer, Sluit alle deuren hebben de kijkers dat kunnen merken en kunnen vergelijken!

    Helaas maar wel verwacht! had het ze allebei gegund maar John net iets meer!

    Geen Joseph voor mij.. in Nederland dan ;)

      /   Reply  / 
  5. Mien

    Freek kan zingen maar gaat een verschrikkelijke slechte joseph neer zetten!

      /   Reply  / 
  6. Kirsten

    Freek vond ik al vanaf de 2e liveshow een echte topper. De gekke gezichtstrekjes van Freek vind ik een grappige bijkomst. Freek is qua stemgeluid het meest overtuigend geweest over alle liveshows, hoewel John inderdaad beter en beter werd. Hoe dan ook, Freek is een topperrrrr!

      /   Reply  / 
  7. Daphne

    Ja, hallow… zeik zeik.
    Freek is gewoon een terechte winnaar! Hij was vreselijk nerveus met Close every Door, zet een 22jarige jongen maar ffkes in een lendedoek op tv. Hij is een theatergast, daar zal hij het ongetwijfeld veeeeel beter doen!
    Ik ga Freekieweek wel missen in Les Miserables *snif*, maar ik heb hem daar al twee keer mogen bewonderen (en hem voor de show nog succes gewenst met Joseph). En en en, ik vind het gewoon fantastisch.
    Hij is een geweldige Joseph, heb nooit aan hem getwijfeld (tuurlijk was ik bang dat John net zou winnen, maar dat gebeurde niet) enne.. kan niet wachten tot m’n kaartjes voor Joseph binnen zijn!

      /   Reply  / 
  8. Helen

    De voorkeur van Erwin ging niet met ‘slechts 10 procent’ naar Freek, maar ‘slechts tienden van procenten’ oftewel 0,1 procent.

    Jammer dat mijn favoriet vanaf het begin, John, het niet geworden is. Ik vind hem veel veelzijdiger en een prettigere stem hebben. Maar ben er van overtuigd dat Freek een prima Joseph zal zijn, want hij kan heel goed iets aanleren dus de rol zal hij echt wel goed neerzetten.

      /   Reply  / 
  9. Henk Jan Akse

    Ik heb elke show op het puntje van mijn stoel gezeten. Heerlijk dit soort shows en wat een talent. Daar kan idols of x-factor nog wat van leren. Freek gaat een prima Joseph neerzetten. Hij heeft een dijk van een stem en genoeg kwaliteiten en drive in huis om er iets moois van te maken. Persoonlijk was ik het erg met Willem eens en had ik graag ondanks zijn iets “minder” goede stem Roy zien winnen. Deze jongen had voor mij echt iets charismatisch. Iets bijzonders en hij raakte me echt. Maar goed evengoed komen hij en John er wel hoor. Net als velen die eerder zijn afgevallen in de show. Wens Freek al het succes!

      /   Reply  / 
  10. Angel - Redactie

    Dus zelfs iemand die paranormaal begaafd is, zit toch nog op het puntje van zijn stoel? ;) Ik vind Roy reuze talentvol, maar ik zag in hem echt geen Joseph. Maar hij komt er vast wel. Hij had het ook wel leuk gedaan in High School Musical, maar helaas zijn die hoofdrollen al vergeven.

      /   Reply  / 
  11. Sue

    Ik vond John bij ‘Sluit elke deur’ extreem goed. Toen wist ik het gewoon echt niet meer. Die twee gasten zijn zo aan elkaar gewaagd. Freek is een terechte winnaar, maar dat zou John ook geweest zijn. Hopelijk krijgt hij snel een andere hoofdrol, hij heeft zich waanzinnig ontwikkeld. En Roy was een geweldige ‘verliezer’, als je daar al van kunt spreken.

    By the way, ik vond Freek wel afgrijselijk slecht opgemaakt. Ben ik de enige die zich daaraan stoorde?

      /   Reply  / 
  12. Angel - Redactie

    Vond ik ook Sue. Vooral bij de close-ups van de zijkant zag je een dikke laag poeder op zijn gezicht. Niet mooi.

      /   Reply  / 
  13. Margreet

    Ik had persoonlijk gehoopt dat John zou winnen, die sprak mij meer aan. Vind hem ook meer het type ‘Joseph’. Vond hem ook stukken beter bij ‘Sluit alle deuren maar’. Maar goed, eigenlijk was Freek bij voorbaat al de grote favoriet. En ik verwacht dat zowel John als Roy ook wel een mooie rol aangeboden krijgen.

      /   Reply  / 
  14. Sue

    @ Angel: En zijn wenkbrauwen waren echt té zwaar aangezet. Hij heeft al van die enorme struiken, maar om dat dan met rechte lijnen te gaan inkleuren. Yak. En zijn ogen waren ook niet goed opgemaakt, John zag er wat dat betreft veel beter uit. Maar aaaach, een kniesoor die er op let ;)

    Wie gaat er trouwens allemaal in het ensemble van Joseph spelen? Ik las het van Mathijs, maar wie nog meer?

      /   Reply  / 
  15. Angel - Redactie

    Donderdag wordt de cast gepresenteerd, dus dan weten we wie er allemaal in het ensemble zullen zitten. Er gaan geruchten dat Hein en Robin ook een ensemble-rol hebben gekregen.

      /   Reply  / 
  16. wendy

    Hein zit ook in het ensemble en Robin ook, hij is al understudy van de Farao. Dat schreef hij op zijn weblog bij de avro. Mathijs zit idd ook in het ensemble en ik hoop dat hij understudy Joseph wordt.

      /   Reply  / 
  17. Marloes van Beek

    Ik vond het bij “Sluit alle deuren” ook erg spannend. Het verschil tussen John en Freek was zo klein en ik vond John bij dit nummer zelfs iets beter dan Freek. Het was alsof Freek hier toch meer last had van zenuwen dan zijn concurrent. Ik had beide jongens graag eens de rol zien spelen maar heb vanaf het begin Freek als de ultieme Joseph gezien en hij is mijns inziens dan ook een terechte winnaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>