‘Onbekende’ producent genomineerd voor Beste Kleine Musical


De medewerkers van Van Hoorne Theaterproducties kunnen op dit moment hun geluk niet op. De jonge producent is met Roodkapje De Musical genomineerd voor de ANWB publieksprijs in de categorie ‘Beste kleine musical’. De bij het grote publiek nog redelijk onbekende producent is daarmee een van de weinige nieuwkomers die gelijk binnen weet te dringen bij het ‘John Kraaikamp Musicalaward Gala’. Op maandag 8 juni worden de prijzen in een live uitzending van de AVRO uitgereikt.

Van Hoorne Theaterproducties bestaat 5 jaar en wordt geleid door de 28-jarige Michael van Hoorne. Na kleine familieproducties als Karel de Kok en Prins & Ploes heeft Van Hoorne zich op de kaart weten te zetten met Roodkapje De Musical. De hoofdrol in deze musical wordt gespeeld door Maud Mulder, onder andere bekend van Idols. De regie was in handen van Marcel Smid, die tevens een van de hoofdrollen speelt in deze productie.

Roodkapje De Musical greep naast de jurynominaties, maar is desalniettemin bijzonder blij met een nominatie voor de publieksprijs. ‘Wij maken geen musicals voor de critici, wij maken musicals voor ons publiek. Families die gewoon een middag of avond onbezorgd uit willen. Geen diepgaande verhaallijnen, maar puur genieten. De reacties in de theaters waren tot nu toe altijd lovend. Maar deze nominatie bevestigd maar weer eens dat het publiek niet altijd het zelfde wil zien als de jury van de Musicalawards. Een mooiere nominatie hadden we niet kunnen krijgen’, zegt Van Hoorne trots. ‘Het team van ons productiehuis en de cast en crew van Roodkapje De Musical heeft hier keihard aan gewerkt, hebben vol energie en enthousiasme als een team iedere keer staan spelen. Dat enthousiasme voelen mensen. Ik ben zo trots op al die medewerkers’, voegt de goedlachse producent toe. Wij gunnen het Van Hoorne van harte!

In september en oktober kan het publiek nog twee maanden genieten van Roodkapje De Musical, welke dan nog toert langs diverse Nederlandse theaters. Daarna neemt het eeuwenoude sprookje Hans en Grietje De Musical het stokje over. Hierin zal Linda Wagenmakers de rol van Snoepheks spelen. Daarnaast zullen er weer veel bekende gezichten uit de genomineerde musical Roodkapje te zien zijn.

Foto: Angel Mulder

Lees ook:De Gelaarsde Kat in première
Lees ook:Maud Mulder en Geert Hoes in ‘De Gelaarsde Kat’
Lees ook:100.000ste bezoeker voor Rapunzel De Musical
Lees ook:Marleen van der Loo in ’1953 De Musical’
Lees ook:Repetities van Roodkapje de Musical gestart

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Onbekende’ producent genomineerd voor Beste Kleine Musical

  1. 1212121212121

    heeey love muiscalssss<33333

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>