Tina Turner reikt Eventim Oeuvre Award uit aan Joop van den Ende

De Terugkeer van Hans & Grietje en De Zere Neus van Bergerac grote winnaars Musical Awards 2016!

Woensdagavond zijn de Musical Awards 2016 uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht. Joop van den Ende ontving uit handen van de internationale superster Tina Turner de Eventim Oeuvre Award voor zijn on-uitputtelijke inzet en passie om de kunstvorm musical in Nederland op de kaart te zetten. De vakjury, bestaande uit voorzitter Cornald Maas, Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol, hebben in 15 verschillende categorieën de winnaars vanavond bekendgemaakt. Grote winnaars zijn De Terugkeer van Hans & Grietje, 4 Awards en De Zere Neus van Bergerac, 3 Awards. Soldaat van Oranje – De Musical ontving de AD Publieksprijs voor Beste Musical 2015. De musical The Bodyguard, die drie maanden geleden in première ging, ontving de belangrijkste Award voor Beste Grote Musical.

AD Publieksprijs Beste Musical 2015:
De AD Publiekprijs Beste Musical 2015 is deze avond uitgereikt aan Soldaat van Oranje – De Musical De afgelopen maand kon het Nederlandse publiek stemmen op 23 verschillende musicals en de meeste stemmen gingen naar de musical Soldaat van Oranje die al meer dan vijf jaar voor uitverkochte zalen speelt in de TheaterHangaar te Katwijk.

Foto: Roy Beusker

Lees ook:LIVE-BLOG:(gesloten) Uitreiking Musical Awards 2016! De winnaars!
Lees ook:In de ban van Broadway en Ciske de Rat grote winnaars Musical Awards 2017
Lees ook:Nominaties Musical Awards 2016 bekend
Lees ook:‘Soldaat van Oranje’ wint tot nu toe vier Awards!
Lees ook:Nominaties ANWB Publieksprijzen voor beste musicals bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>