Volendam de Musical, voor het eerst in Volendam zelf

Afgelopen zondag 3 april speelde Volendam de Musical twee voorstellingen in het Palingdorp zelf, in het geheel nieuwe theater Pius X. Dat was erg spannend aangezien Volendammers erom bekend staan nogal kritisch te zijn.

De musical is een verzonnen verhaal en draait om hoofdrolspeelster Mary (Maaike Widdershoven) die samen met haar dochter, na een aantal jaar in Canada te hebben gewoond, terug keert naar haar geboortedorp Volendam. Haar dochter maakt grote indruk op de jongens van een Volendamse boyband.

De Volendammers die de musical al gezien hebben zijn enthousiast. Het draait natuurlijk om een verzonnen verhaal maar met een grote knipoog naar de werkelijkheid. Gebeurtenissen uit het dorpsleven staan centraal zoals pikante verwijzingen naar drugsgebruik, PVV-stemmers en toeristenbedrog.

Na de landelijke première op 22 november 2010 ontving de musical lovende kritieken. Daarom hebben producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf besloten extra voorstellingen te geven in april van dit jaar. De voorstellingen zijn te zien in Heerenveen, Den Haag, Veldhoven, Amsterdam (Rai Theater), en Antwerpen.

Lees ook:Volendam de Musical in première
Lees ook:‘Volendam de Musical’ één dag in Volendam te zien
Lees ook:100 x Volendam
Lees ook:Preview: Volendam, de Musical
Lees ook:Het geheim van Volendam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>