Renée van Wegberg ambassadrice voor Wereldpaviljoen op Floriade

Zangeres en musicalactrice Renée van Wegberg is ambassadrice geworden van de Stichting Wereldpaviljoen. Deze organisatie wil kinderen via leren door beleving kennis laten maken met andere culturen.

Renée vindt het bijzonder om samen te werken met de Limburgse stichting Wereldpaviljoen. Renée: “Ik ben ambassadrice geworden van het Wereldpaviljoen omdat ik het belangrijk vind dat kinderen in aanraking komen met de vele mooie culturen in deze wereld. Sociaal zijn naar je medemens, begrip hebben voor elkaar en tolerant zijn, zijn in deze maatschappij en in deze tijd erg belangrijk”. De musicalster vindt het ook belangrijk dat het Wereldpaviljoen aandacht schenkt aan de acht millenniumdoelen. “De doelen van dit educatief centrum voor mondiale vorming om alle kinderen naar school te krijgen, minder sterfte bij geboorte te realiseren en te werken aan een eerlijkere wereld kan ik alleen maar volledig steunen. Het Wereldpaviljoen wil van onze jeugd wereldburgers maken en ik vind fijn om hierbij betrokken te zijn en ik ben er trots op dit te doen”, aldus Renée.

Stichting Wereldpaviljoen presenteert zich op de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 in Venlo met een kleurrijke inzending waar onder andere informatie wordt gegeven over de millenniumdoelen en over het functioneren van een inleefatelier. De stichting wil namelijk na de Floriade een permanent Wereldpaviljoen openen met daarin een inleefatelier waarin kinderen en jongeren op een attractieve wijze kennis kunnen maken met het leven van leeftijdsgenootjes elders in de wereld.

De in Horst geboren en getogen artieste behoort tot de top van Nederlandse musicalsterren. Als kind kreeg ook Renée de kansen om zich te ontwikkelen. Al op jonge leeftijd begon zij met het volgen van muziek- dans- en zanglessen. Op 17 jarige leeftijd ging ze na het behalen van haar VWO studeren aan het conservatorium in Rotterdam. 
Inmiddels heeft ze al meerdere hoofdrollen gespeeld in musicals als Annie, We Will Rock You en Joseph. Sinds 6 november van dit jaar is de hitmusical Wicked in het Afas Circustheater in première gegaan, waar ze met regelmaat de hoofdrol van de groene heks Elphaba zal spelen.

Lees ook:Pippi Langkous officieel erelid van Stichting Right To Play
Lees ook:Chantal Janzen en Woezel & Pip vragen aandacht voor taalontwikkeling
Lees ook:Soldaat van Oranje als educatieve voorstelling voor 6.000 leerlingen
Lees ook:Pippi erelid Stichting Right to Play
Lees ook:Jada Borsato zingt titelsong musical Klaas Vaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>