Koningin bij première “De Nieuwe IJstijd”

Koningin Beatrix is op zaterdag 21 januari aanwezig bij de première van de musical De Nieuwe IJstijd in het oude Luxor Theater in Rotterdam. De voorstelling is gebaseerd op het stripverhaal Tom Poes en de nieuwe ijstijd van de bekende tekenaar Marten Toonder. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag 29 december bekend.

De première vormt de start van het Toonderjaar waarin met diverse activiteiten wordt herdacht dat Marten Toonder (1912-2005) 100 jaar geleden werd geboren in Rotterdam. De Nieuwe IJstijd wordt geproduceerd en uitgebracht door OpusOne.

Het Verhaal
Professor Sickbock ontwikkelt een machine waarmee hij de aarde kan laten kantelen waardoor een klimaatverschuiving veroorzaakt wordt en een nieuwe ijstijd dreigt. Om deze wereldramp te voorkomen, zetten Heer Olivier en Tom Poes alles in het werk om de plannen van Sickbock te dwarsbomen.

De rollen van Heer Bommel en Tom Poes worden gespeeld door twee gelauwerde musicalacteurs: Roberto de Groot (CatsEvita) kruipt in de rol van ‘een Heer van Stand’ en Suzan Seegers (finaliste van Op zoek naar Evita en bekroond met een musical award voor haar rol in Urinetown) is de verassende keuze voor Tom Poes. Het nieuwe musicaltalent Yoran de Bont (Urinetown) geeft gestalte aan o.a. professor Sickbock.

De voorstelling is te zien tot en met 3 mei 2012.

Lees ook:Bekende Nederlanders te horen in ‘De Nieuwe IJstijd’
Lees ook:Yoran de Bont in Ollie B. Bommel musical
Lees ook:Roberto de Groot en Suzan Seegers worden Ollie B. Bommel en Tom Poes
Lees ook:Ook Jamai Loman in Urinetown
Lees ook:Preview: Urinetown

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>