Musical ‘Grand Hotel’ in The Grand

Het werd een aantal jaren geleden al eens eerder gedaan: een musical in een luxe hotel. In Krasnapolsky Hotel was destijds de musical SuperModel te zien. Deze werd helaas toen voortijdig beëindigd. M-Lab gaat het nu proberen in hotel The Grand, met de musical Grand  Hotel, een musicalregie debuut van Ursul de Geer.

Vanaf 24 april aanstaande produceert M-Lab Grand Hotel, tachtig jaar na de gelijknamige Hollywood film. De musical wordt gespeeld in het vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam op de Oudezijds Voorburgwal. Voor het eerst in de geschiedenis van het hotel wordt een musical geproduceerd in de voormalige raadzaal waar Koningin Beatrix en Prins Claus elkaar 46 jaar geleden het jawoord gaven.

De regie is in handen van acteur, regisseur en tv-maker Ursul de Geer, die hiermee zijn musical regiedebuut maakt. Grand Hotel gaat in première op zaterdag 28 april 2012.

De musical speelt zich af in 1928 in het Berlijnse Grand Hotel, op dat moment het meest elegante en luxueuze hotel van de wereld. Gaandeweg de voorstelling maken we kennis met een baron, een prima ballerina, een Joodse boekhouder, een zakenman en een typiste die allemaal gedurende één weekend in het hotel verblijven. Grand Hotel is onderscheiden met vijf Tony Awards en vijf Drama Desk Awards.

Grand Hotel is op 24, 25 en 26 april te zien in Theater M-Lab en van 28 april t/m 6 mei in hotel The Grand. Grand Hotel wordt voor M-Lab bewerkt en vertaald door Koen van Dijk. De choreografie is in handen van Daan Wijnands. Menno Theunissen verzorgt de muzikale leiding en de kostuums worden ontworpen door Lenn Aarntzen. De audities vinden deze week plaats.

Grand Hotel wordt mede mogelijk gemaakt door Joop van den Ende Theaterproducties en Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

www.m-lab.nl

Lees ook:Jamai Loman en Tony Neef in musical ‘Grand Hotel’
Lees ook:Cast Ja Zanna, Nee Zanna bekend
Lees ook:Jamai trekt zijn dansschoenen aan
Lees ook:Do en Dewi zingen samen
Lees ook:Vijf vragen aan… Jerrel Houtsnee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>