Barrie Stevens choreograaf “De Jantjes”

De choreografie van de musical “De Jantjes” wordt verzorgd door Barrie Stevens. Dit maakten producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf  bekend. Barrie was artistiek directeur van de musicalopleiding van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanwege het bereiken van de 65-jarige leeftijd legde hij deze functie in juni 2009 neer.Hij verzorgde de regie van musicals als Footloose, A Chorus Line, Grease en de Engelstalige versie van Fame. Voor De Graaf & Cornelissen maakte hij eerder de choreografie van Cabaret.

Afgelopen tijd werd Barrie behandeld tegen prostaatkanker. Hij voelt zich nu weer goed genoeg om aan een nieuw project te beginnen.
De repetities zullen eind juli van start gaan.

De cast van De Jantjes bestaat uit 20 personen. Naast routinier Willeke Alberti en Winston Post bestaat de cast onder andere ook uit : Rosalie de Jong (Mary Poppins, Droomvlucht), Ellen Evers (Cabaret, Mamma Mia!, Miss Saigon), Job Bovelander (Volendam de Musical, Op Hoop van Zegen), Jasper Kerkhof (Ciske de Rat, De Zangeres zonder Naam), Arie Cupé (Op Hoop van Zegen, La Cage aux Folles) en Lucie de Lange (Bessen van Jos Brink). Opmerkelijk is ook de casting van Kika Mol (dochter van Albert Mol), zij keert met haar rol in De Jantjes na tientallen jaren terug op het toneel. Haar vader Albert Mol speelde vroeger zelf ook in een productie van De Jantjes.

De Jantjes speelt zich af in de Amsterdamse Jordaan in de jaren twintig van de vorige eeuw. Een oer Hollandse musical over het lief en leed van de drie ‘Jantjes’ Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Toon. Liefde, jaloezie, verdriet en lol, armoede en rijkdom zijn de ingrediënten in dit ‘uit het leven gegrepen’ verhaal. Met de Amsterdamse evergreens zoals: Oh mooie Westertoren, Wordt nooit verliefd, In de Jordaan, Daar komen De Jantjes en natuurlijk Omdat ik zoveel van je hou.

De Jantjes gaat op zondag 23 september 2012 in première in de Wim Sonneveld Zaal in het DeLaMar Theater te Amsterdam en is tot en met 15 maart 2013 te zien in heel Nederland.

Lees ook:Extra voorstellingen ‘De Jantjes’
Lees ook:Winston Post in ‘De Jantjes’
Lees ook:In 2014 opnieuw De Jantjes
Lees ook:125.000ste kaartje verkocht ‘De Jantjes’
Lees ook:De Graaf en Cornelissen brengen Tante Es en De Jantjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>