Derde editie M-lab Proef in januari 2013

Op 21 en 22 januari 2013 vindt de derde editie plaats van de M-Lab Proef. Drie makers krijgen de kans om op twee opeenvolgende avonden hun idee, script en/of partituur in aanwezigheid van publiek te pitchen. Makers kunnen kritisch naar hun werk kijken en de reactie van het publiek ervaren. M-Lab kan op basis van het getoonde besluiten het idee samen met de makers verder te ontwikkelen.

Voor de derde M-Lab Proef zijn de volgende drie proeven geselecteerd:

Bedankt lieve ouders
Twee zonen halen het ouderlijk huis leeg en herbeleven daarmee hun jeugd. Bedankt lieve ouders roept een sfeer op die voor sommigen onvoorstelbaar is maar voor velen meer dan herkenbaar blijkt te zijn. Intiem en uitbundig, realistisch en vervreemdend, hilarisch en pijnlijk direct.
Creatives:
Tekst: Louis van Beek
Muziek: David Cantens
Regie: Paula Bangels

Van Duytschen Bloet
Willem is ervan overtuigd dat hij een buitenechtelijke zoon is van Prins Bernhard. Hij heeft zich een enorme air aangemeten en grijpt elke gelegenheid aan om anderen van zijn blauwe bloed te overtuigen. Dit leidt tot lachwekkende en aandoenlijke, maar ook pijnlijke situaties. Zijn zoon dwingt hem uiteindelijk met harde bewijzen te komen en stuurt aan op een confrontatie met de prins… Een satirische muziektheatervoorstelling over vaders en zonen.
Creatives:
Script: Janna Pronk
Muziek: Paul Maassen
Regie: Ursul de Geer

The Concept
Deze moderne rockmusical gaat over de wereld van vandaag met al haar problemen: oorlog, milieurampen, religieus fanatisme en de economische crisis. The Concept is een alternatieve en rauwe vorm van muziektheater over een man die in deze wereld zijn ware identiteit tracht te vinden.
Creatives:

Tekst en muziek: Thomas Jongsma
Muzikale leiding: Roel Bakkum
Dramaturgie: Renate van Dijk

Zowel Who’s afraid of Woody Allen? en Otis werden eerder tijdens M-Lab Proef gepitcht en zijn door M-Lab, in samenwerking met de makers, uitgewerkt tot een avondvullende voorstelling.

M-Lab Proef is te bezoeken op maandag 21 januari 2013 en op dinsdag 22 januari 2013 om 20:15 uur. Kaarten zijn te koop via de website.

Lees ook:Moeders en Zonen, de Broadwayhit is nu voor het eerst in Nederland!
Lees ook:Moeders en Zonen in première
Lees ook:Pitchavond M-Lab
Lees ook:Nieuwe theatermakers pitchen tijdens M-Lab Proef
Lees ook:Broadwayhit ‘Mothers and Sons’ vanaf april in de Nederlandse theaters!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>