Rosa da Silva en Hanna van Vliet spelen ‘De Tweeling’ in gelijknamige musical

DetweelingRosa da Silva en Hanna van Vliet gaan de tweelingzusjes Lotte en Anna Bamberg spelen in de musical naar het gelijknamige boek van Tessa de Loo. Rosa is momenteel nog te zien als Anne Frank in toneelvoorstelling Anne, Hanna speelde dit theaterseizoen Pippi Langkous in Pippi de Musical. Beide actrices studeerden af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. De Tweeling is vanaf oktober te zien in het DeLaMar Theater en de kaartverkoop start op 1 april.
De Stichting Theateralliantie presenteert in samenwerking met het vfonds en Cook a Dream De Tweeling. Een nieuwe Nederlandse musical, gebaseerd op de internationale bestseller van Tessa de Loo. Speciaal voor deze voorstelling schreven Ilse de Lange en JB Meijers nieuwe muziek. Samen met Daniel Lohues schreven zij ook de Nederlandse liedteksten. Het creatieve team, dat eerder tekende voor de musical Hij Gelooft in Mij is verantwoordelijk voor het script (Kees Prins en Frank Ketelaar) en de regie (Ruut Weissman).

Rosa da Silva
Rosa da Silva is op dit moment te zien als Anne Frank in het toneelstuk Anne. In 2014 studeerde zij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en behaalde eerder al haar diploma als docent drama aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Voordat ze naar de Toneelschool ging was Rosa reeds te zien bij dansgezelschap De Dansers in de voorstellingen Pijnparadijs en Fantamagoria. In het kader van Theater na de Dam speelde Rosa tijdens haar opleiding in de voorstelling Talloze namen…, onder regie van Ruut Weissman en Lidwien Roothaan. Ook maakte ze het sketch-programma It Touched Me, onder leiding van Alex Klaasen. Vorig jaar speelde Rosa bij de Toneelschuur in Dantons dood, geregisseerd door Joost van Hezik. Ook was Rosa bij de Toneelschuur te zien in Wreed en teder, onder regie van Michiel de Regt. Rosa werd afgelopen jaar bekroond met de Drentse Talentprijs Cultuur. Ze was recentelijk te zien in de televisieprogramma’s Jeuk, Het Klokhuis en Danni Lowinski.

Hanna van Vliet
Afgelopen seizoen speelde Hanna de titelrol in Pippi de Musical van Senf theaterproducties en komende zomer zal ze te zien zijn als Momo in Momo van Theatergroep Kwatta. In 2014 studeerde zij af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Van jongs af aan speelde Hanna bij jeugdtheatergezelschap Het Jeugdtheaterhuis Gouda, en toerde ze door het land met de voorstellingen Canterbury Tales, Chatroom en Jan Steenstraat 1.  Tijdens haar opleiding stond ze met een zelfgeschreven voorstelling Twenty Up op festivals als Stukafest en Het Magneetfestival, in regie van Jaap Spijkers, en vorig jaar was ze te zien in Op de Bodem van Orkater en bij De Toneelschuur in Wreed en Teder, beiden in de regie van Michiel de Regt. Op televisie was Hanna onder andere te zien in de series: Retour Uruzgan, Moordvrouw en Danni Lowinski.

De Tweeling
De tweeling Lotte en Anna Bamberg wordt op jonge leeftijd van elkaar gescheiden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeien de meisjes respectievelijk op in Nederland en Duitsland. Anna op de boerderij van haar Duitse oom waar ze haar hele jeugd hard moet werken voor anderen en Lotte in een Nederlands pleeggezin dat haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. De zussen missen elkaar maar het lukt hen vanwege de omstandigheden niet om contact met elkaar te houden. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt. Lotte’s verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Na de oorlog probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus. Maar kunnen ze het verleden overwinnen om elkaar weer te omarmen als zussen?

 

Foto: Carli Hermès

Lees ook:Meer dan 100 tweelingen bezoeken de De Tweeling
Lees ook:Sjoukje Hoogma is nieuwe Anne Frank
Lees ook:Musical De Tweeling wegens succes ook naar Zwolle
Lees ook:Ilse DeLange en JB Meijers schrijven muziek voor nieuwe musical De Tweeling
Lees ook:William Spaaij, Kees Boot en Doris Baaten toegevoegd aan cast ‘De Tweeling’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>