Joop van den Ende Hamburger van het Jaar


Het klinkt een beetje als een dubieuze titel, maar Joop van den Ende is Hamburger van het Jaar geworden. Joop werd dot echter niet in de categorie Cultuur, maar in de categorie Economie. Hij krijgt de eretitel omdat hij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad Hamburg.

De Duitse tak van Stage Entertainment bestiert in Hamburg onder andere het musicaltheater Theater im Hafen, het TUI Operettenhaus en Theater Neue Flora. Musicals als Disneys Der König der Löwen (The Lion King) en Tarzan trekken dagelijks ongeveer vijfduizend bezoekers. Van den Ende heeft in 2000 Stage Entertainment Germany opgericht. In Duitsland werken voor zijn onderneming 1800 mensen. Sinds het begin van de activiteiten in Duitsland hebben meer dan zestien miljoen mensen een van de musicals van Van den Ende in Hamburg bezocht.

Lees ook:Joop krijgt medaille van Hamburg
Lees ook:Joop van den Ende ontvangt Duitse prijs
Lees ook:Nieuw theater in Hamburg van Stage Entertainment
Lees ook:Pia Douwes en Willemijn Verkaik in ‘Best of Musicals’
Lees ook:Stage Theater an der Elbe in Hamburg spectaculair geopend met Das Wunder von Bern

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>