Cast bekend van Oliver!

De complete cast van de Britse musical Oliver! is bekend gemaakt. Oliver! is een Britse musical uit 1960, met muziek en teksten van Lionel Bart. De musical is gebaseerd op de roman Oliver Twist van Charles Dickens. De rol van Fagin zal gespeeld worden door Neil Morrissey en Brian Conley. De rol van Nancy wordt gespeeld door Samantha Barks en Iain Fletcher.

De rolverdeling ziet er verder als volgt uit:

  • Jack Edwards als Mr. Brownlow
  • David Langham als Mr. Sowerberry
  • CJ Johnson als Mrs. Sowerberry
  • Stevie Hutchinson als Noah Claypole
  • Emma Dukes als Bet
  • Victoria Hay als Charlotte.

In 1960 ging de musical voor het eerst in première in het Albery Theatre op West End, de musical was er jarenlang een succes en werd in totaal al 2.618 keer opgevoerd. In 1963 ging de musical in première op Broadway; deze uitvoering won drie Tony Awards en speelde 774 keer. In 1968 werd er een verfilming, ook met de titel Oliver!, gemaakt.

Oliver! beleeft op 20 december 2011 haar première in Cardiff. Daarna zal de musical nog tot maart 2013 te zien zijn in Manchester, Birmingham, Southampton, Edinburgh, Plymouth, Newcastle, Leeds en Bristol.

Lees ook:‘Mr Bean’ in Oliver!
Lees ook:Oliver! is een groot succes
Lees ook:Filmpjes: De Olivers zijn bekend!
Lees ook:Zeven nominaties voor La Cage aux Folles
Lees ook:Arthur Laurents overleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cast bekend van Oliver!

  1. Gioya

    Heb Samantha Barks gezien in Les Misérables vorig jaar. Echt een fijn talent heeft en is zij! En ik denk ook echt een rol voor haar!
    Ben benieuwd. Hoop Oliver! nog te gaan zien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>