Musical I Dreamed a Dream over Susan Boyle verfilmd

De musical I Dreamed a Dream, ging in maart 2012 in première in het Theatre Royal in Newcastle en zal nu worden verfilmd. Fox Searchlight heeft de rechten van de musical gekocht. Susan Boyle zal zelf ook meewerken aan de film.

Lucas Webb, die met het project bezig is, zegt dat de film over Susan Boyle een gevoelige en eerlijke biografie moet worden vol muziek. Het filmproject is nog in de beginfase en Fox heeft nog geen regisseur of scenarist aangesteld.

De musical is vernoemd naar het lied uit de musical Les Miserables dat Susan Boyle zong tijdens haar audities voor het programma Britain’s Got Talent. Susan Boyle werd na haar deelname aan het programma, dat zij overigens niet won, wereldberoemd.

I Dreamed a Dream is een jukebox-musical over het leven van Susan Boyle. Het beschrijft hoe Susan opgroeide als klein meisje in Noord-Schotland en hoe zij vervolgens plotseling internationale bekendheid verwierf.
De musical ging na de première op tournee door Groot-Brittannïe en zal vanaf voorjaar 2013 ook te zien zijn in de Verenigde Staten en Australië. De rol van Susan Boyle wordt gespeeld door de Schotse actrice Elaine C Smith; zij werkte ook samen met Suan Boyle zelf en Alan McHugh aan het script.

Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend.

Lees ook:Musical Susan Boyle in maart 2012 in première!
Lees ook:Susan Boyle zingt met cast Les Miserables en Elaine Page
Lees ook:Susan Boyle mogelijk in musical Andrew Lloyd Webber
Lees ook:Wordt Susan Boyle Fantine in Les Miserables?
Lees ook:Meer Les Mis bij Britain’s Got Talent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>