Een vliegende start voor Mary Poppins

Foto: Roy Beusker

Noortje had niet op een toepasselijkere wijze kunnen arriveren dan al vliegend als Mary Poppins! Het was een drukte van belang op de persdag van Mary Poppins vandaag. De gehele cast was aanwezig en uiteraard waren ook producent Erwin van Lambaart, Martine Bijl (die de vertaling weer voor haar rekening heeft genomen), regisseur James Powell en andere creatives van de partij.

Erwin van Lambaart hield een toespraak en vertelde enthousiast over deze bijzonder productie. William Spaaij gaf als eerste een voorproefje uit de voorstelling en zong het nummer “Chim Chim Cher-ee”. Daarna kwam Noortje binnen en zong het prachtige nummer “Alles Kan”. Ook kregen we beelden te zien van de oorspronkelijke film, Noortje in de media, het podium en beelden van de Mary Poppins school (waar alle jongens en meisjes naar toe gaan die Jane en Michael zullen gaan spelen). En natuurlijk werd de gehele cast voorgesteld. Zo zal Mathijs Pater te zien zijn in het ensemble en als understudy Bert, is Sophie Veldhuizen alternate Mary en Irene Borst zal te zien zijn in het ensemble en als understudy Mary. Het podium wordt spectaculair en zal speciaal aangepast worden voor het Fortis Circustheater. Na afloop van de presentatie zong de hele cast nog een nummer en uiteraard volgde daarna het traditionele taartmoment.

Musicalblog.nl sprak deze middag met William Spaaij. Hij vertelde heel erg veel zin te hebben in Mary Poppins en om de rol van Bert te gaan spelen. “Toen het programma eenmaal begon en we fotoshoots hadden dacht ik: Ja, daar gaan we! Bert is een prachtige, bijzondere rol en heb heel veel zin om een mooie voorstelling te maken. En met deze rol kan ik de mensen weer een ander stukje William laten zien.”

Echt voorbereiden voor de rol heeft William niet gedaan. “Ik ga de repetities in en ik zie wel wat er ontstaat, wat er met mij gebeurt en wat ik van de rol ga maken. Daar zijn de repetities voor, vind ik. Zo heb ik het eigenlijk altijd gedaan en dat bevalt me prima. Ik ga er vanuit dat ze reden hadden om mij te kiezen voor de rol van Bert. De basis is er dus en vanuit die basis werk ik verder.”

Noortje is Mary Poppins maar Sophie Veldhuizen en Irene Borst zijn haar vervangers. “Spelen met drie verschillende Mary’s is natuurlijk heel anders. Maar daar ben ik wel een voorstander van. Dat houdt de show fris en nieuw. Het zijn verschillende types en dat ga ik merken, maar dat is juist heel spannend. Ik ga de show acht keer per week spelen en niets is leuker dan veel afwisseling.”

In de voorstelling wordt ook volop getapt. Tappen is niet helemaal nieuw voor William. “Ik ken de basis, maar er moet natuurlijk wel gerepeteerd worden.” Bert zal op een bepaald moment in de show gaan tappen op zijn kop. “Op zes meter hoogte. Geweldig joh! Dat is iets wat maar heel weinig mensen mogen doen. En dat zijn van die cadeautjes waarvan je als artiest kan zeggen: wauw, dat mag ík gaan doen! Daar geniet ik extra van.”

“Alles kan als jij het laat gebeuren”, zingt Mary in het nummer “Alles Kan”. En William gelooft daar wel in. “Ik ben daar het voorbeeld van, dat denk ik echt! Het wordt mijn nieuwe motto!” besluit hij lachend.

Naast William en Noortje zullen de andere hoofdrollen vertolkt worden door Hugo Haenen (George Banks), Maike Boerdam (Winifred Banks) en Marjolijn Touw (Miss Andrew). In het ensemble naast eerder genoemde namen onder meer Yves Adang, Martijn van Voskuijlen, Paul Vaes, Armand Pol, Frank Beurskens, Wesley van der Vaart, Jaap Strijker, Mo Marcus, Isabelle van Gelderen, Krystel Durwael, Sabrina Vis en Jennifer van Brenk. Jane en Michael Banks worden afwisselend door verschillende kinderen gespeeld.

Mary Poppins gaat op zondag 11 april in het Fortis Circustheater in Scheveningen in première. Kijk voor meer informatie over de musical en de kaartverkoop op de website.

Voor meer foto’s van deze persdag kijk hier. Een videocompilatie van deze persdag volgt.

Foto’s en tekst: Maike van der Waals

Volg Musicalblog ook op Twitter

Lees ook:Mathijs Pater wordt understudy Bert in ‘Mary Poppins’
Lees ook:Musicalsterren op Bevrijdingsfestival
Lees ook:Repetities Mary Poppins van start
Lees ook:Noortje Herlaar is Mary Poppins
Lees ook:William en Noortje onthullen geveldoekje in Madurodam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Een vliegende start voor Mary Poppins

  1. Pingback: Video: Persdag Mary Poppins | Musical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>