Perspresentatie: “Een kijkje in de keuken van Shrek de Musical”

Op dinsdag 16 oktober hield de cast van Shrek de Musical een unieke perspresentatie. Een ‘kijkje in de keuken’ volgens regisseur Eddy Habbema, omdat wij mee mochten kijken tijdens een normale repetitiedag. In het RAI Theater in Amsterdam werden een aantal scènes gespeeld van de spectaculaire musical, compleet met orkest, kostuums, licht en geluid. William Spaaij speelt de rol van Shrek, en presenteert zich na 2,5 uur in de make-up, als het groene monster. Kim-Lian van der Meij is te zien als Prinses Fiona.


De musical, die geproduceerd wordt door Albert Verlinde Entertainment, wordt door producent Jeroen Dona een ambitieus project genoemd. Niet alleen was men al sceptisch tijdens de onderhandelingen met Dreamworks, ook het groots aangepakte decor, de cast die bijna uit 25 man bestaat en een live orkest van 11 man maken dat Albert Verlinde Entertainment de grenzen van het producentenvak op wilt zoeken.

Regisseur Eddy Habbema leidt ons door het voorproefje van de voorstelling, we krijgen verschillende scènes te zien. We starten dan ook met het begin van de musical. We zien hoe een 7-jarige Shrek door zijn ouders alleen de wereld in wordt gestuurd en hoe, op dat zelfde moment, Fiona door haar ouders wordt opgesloten in de toren. Hierbij verschijnt ook ‘Teenage Fiona’, gespeeld door Vajèn van den Bosch (Droomvlucht), ten tonele en herinnert ons weer even aan het feit dat zij echt niet onder doet voor de hoofdrolspelers. Vervolgens geeft Paul Groot, als slechterik Lord Farquaad, een voorproefje van hoe het is om een hele voorstelling op je knieën te moeten spelen. Volgens Paul valt het echter reuze mee. “Ik draag speciale gelkussens dus het is goed te doen. Het loopt heerlijk en ik kan het iedereen aanraden!”
We zien een lied van alle Sprookjesfiguren voorbij komen en wat daarbij vooral opvalt zijn de fleurige kostuums. Het is een feest om naar te kijken. Tot slot krijgen we een stuk te zien uit de tweede akte van de musical waarbij we ook kennismaken met Donkey de ezel (Rogier Komproe).

Shrek de musical  verhaalt over het gelijknamige groene monster dat het aan de zijde van ezel Donkey opneemt tegen de kwade tiran Farquaad en met hem een pact sluit. Als Shrek verliefd wordt op de vrouw waar ook Farquaad zijn zinnen op heeft gezet, is echter niets meer hetzelfde…Wie het verhaal van Shrek kent zal niet verbaasd zijn over de boeren en scheten die je om de oren vliegen. Dat hoort nou eenmaal bij ‘het Oger zijn’.

Shrek is van origine een Amerikaanse komische computeranimatiefilm en werd in 2001 uitgebracht. In 2004, 2007 en 2010 volgde nog drie delen. In 2008 ging de musicalversie in première op Broadway en ontving acht Tony Award nominaties.
Het indrukwekkende decor, de mooie kostuums en de grootheid van deze humoristische productie doen ons uitkijken naar de première. Daarbij zijn we ook benieuwd naar de manier waarop de roze draak zal worden gespeeld, want die hebben we vandaag gemist.

Op 4 november 2012 gaat de musical in première en zal voor drie maanden exclusief te zien zijn in het RAI Theater in Amsterdam. De laatste voorstelling zal gespeeld worden op 6 januari 2013. Je kunt gebruik maken van een unieke vroegboekkorting. Wil je deze musical zien? Wees er dan snel bij!

Lees ook:Marcel Visscher heeft rol in ‘Shrek de Musical’
Lees ook:Première: Shrek de Musical
Lees ook:Rogier Komproe wordt ezel in ‘Shrek’
Lees ook:Extra voorstellingen Shrek de Musical
Lees ook:Jamai Loman wordt Heer Farquaad in Shrek de Musical

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>