Dirty Dancing kent maar één echte ster

What can I say? Net teruggekeerd van de premiere van Dirty Dancing is mijn eerste woord: teleurstellend. Ik had zo veel meer verwacht van deze musical. Martin van Bentem is werkelijk geweldig! Naar mijn mening ook de enige echte ster in deze productie, maar verder had Dirty Dancing wat mij betreft weinig wat een echte musical zou moeten hebben.

Vooral het eerste deel, voor de pauze, is bijna knullig en doet meer denken aan als een toneelstuk, dan een spetterende musical. Het dansen is absoluut geweldig, maar er word zelden in gezongen en al helemaal niet door onze hoofdrolspelers. Jette Carolijn van den Burg is absoluut het evenbeeld van de Baby zoals we deze kennen uit de film, maar haar spraak is dramatisch slecht en zelfs lastig om te verstaan af en toe. Anouk van Nes is een geweldige actrice, maar veel te groot voor een kleine rol als die ze vertolkt in deze musical. Frances de Jong is een werkelijk geweldige danseres. Die benen en haar lenigheid zijn verpletterend. De complimenten echter voor de projecties en de draaiende schermen, al werden deze soms net iets te veel gebruikt. Gelukkig maakte het deel na de pauze al veel meer goed en de finale I've had the time of my life was spetterend. Maar al met al had het van mij net allemaal net niet wat ik verwachte van deze Joop van den Ende productie. Morgen een uitgebreid fotoverslag…

Zie ook:

A Touch of Pink
Mister Dirty Dancing ernstig ziek

Lees ook:Castfoto’s première Dirty Dancing
Lees ook:Vijf vragen aan… Jette Carolijn van den Berg!
Lees ook:Patrick Swayze weer in Dirty Dancing?
Lees ook:Avondje Dirty Dancing met Martin van Bentem!
Lees ook:Pink is my favourite color…

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Dirty Dancing kent maar één echte ster

 1. sylvia

  Wat een belediging voor het publiek ! Dramatisch slechte voorstelling. Hoe zeer kun je een prachtig stuk entertainment verknoeien…. Ik neem het de spelers niet kwalijk! Maar een zeer teleurstellende regisseur is hiervoor verantwoordelijk. En de producent moest zich schamen om voor zo’n stuk duur betaalde zitplaatsen aan te bieden. Met het gezin een avondje uit voor 5 x 65 euro en dan deze pulp te moeten aanzien … wat een drama …

    /   Reply  / 
 2. Sue

  Ik ben het met je eens Sylvia. Ook ik ben niet enthousiast. Ik ben twee keer geweest en twee keer viel het me tegen. De spelers doen vreselijk hun best, maar de vertaling van film naar toneel is een drama…

    /   Reply  / 
 3. Danielle

  kunt u misschien een site doorsturen, waarbij je alle echte namen van de spelers in de musical kan zien. Het is namelijk voor een verslag, voor school.
  groetjes danielle.

    /   Reply  / 
  1. Angel Mulder Auteur

   Van Dirty Dancing? Misschien heb je hier iets aan:

   * Johnny Castle: Martin van Bentem, Marcus van Teijlingen, Ferry de Graaf
   * Frances “Baby” Houseman: Jette-Carolijn van den Berg, Daphne Denters, Natascha de Jong
   * Penny Johnson: Frances de Jong, Daphne Denters, Natascha de Jong
   * Dr. Jake Houseman: Chris Tates, Ton Keunen, Bennie den Haan
   * Marjorie Houseman: Anouk van Nes, Babette van Veen, Tineke Blok, Nicole Berendsen
   * Lisa Houseman: Noortje Herlaar, Daphne Denters, An de Brandt
   * Max Kellerman: Maarten Wansink, Ton Keunen, Kees van Lier
   * Neil Kellerman: Jeroen Weinhorst, Robbert van den Bergh, Tommie Christiaan
   * Robbie Gould: Ferry de Graaf, Marcus van Teijlingen, Jurriaan Bles, Robbert van den Bergh
   * Billy Kostecki: [[Joey Schalker], Bram Blankestijn, Tommie Christiaan
   * Vivian Pressman: Nicole Berendsen, Tineke Blok
   * Moe Pressman: Ton Keunen, Bennie den Haan, Iwan Dam, Jurriaan Bles
   * Meneer Schumacher: Kees van Lier, Ton Keunen, Bennie den Haan
   * Mevrouw Schumacher: Sylvia Alberts, Winny Rolfes, Jorien Molenaar
   * Tito: Mike Ho Sam Sooi, Pierre Alexandre, John Oldenstam
   * Stan: Iwan Dam, Bennie den Haan

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>