Danielle Veneman beleeft première als Killer Queen

Nadat er onlangs al een reden was voor een feestje (de 100e show van We Will Rock You), was er woensdag 22 december weer een reden voor een feest! Deze keer waren er bloemen voor Daniëlle Veneman, het was namelijk haar première als Killer Queen in We Will Rock You.

Naast haar stond Paul Donkers als Kashoggi, samen met John Vooijs als Galileo en Marjolein Teepen als Scaramouche. Daniëlle was al bekend met de rol van Killer Queen, omdat ze vanaf het begin van de musical al de alternate was van Pia Douwes. Nu Pia klaar is als Killer Queen kan ze zich voorbereiden op haar in MasterClass,  die in februari 2011 van start gaat. Daniëlle zal de rol van Killer Queen waarschijnlijk vertolken tot begin 2011 wanneer Antje Montero deze rol over gaat nemen.

Daniëlle Veneman studeerde in 2002 cum laude af aan het Brabants Conservatorium met haar eigen soloprogramma Jesus Christ and A Superstar. Daarna speelde ze in de Duitse musical Tanz Der Vampire (in 2003 in Stuttgart, in 2008 in Berlijn). Hierna was ze te zien in de Nederlandse musicals The Sound Of Music, Crazy For You, Jesus Christ Superstar, Chess en Shhh…It Happens, waarvoor zij werd genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een kleine productie. Tevens was zij te zien in Les Misérables, Sjakoo en afgelopen seizoen in All Shook Up – Love Me Tender.

We Will Rock You is acht jaar geleden in première gegaan op West End in Londen en is inmiddels wereldwijd door meer dan 10 miljoen mensen gezien in meer dan 15 verschillende landen. We Will Rock You, met onder andere de wereldhits  ‘Bohemian Rhapsody’, ‘We Are The Champions’, ‘A Kind Of Magic’ en ‘Another One Bites The Dust’ vertelt het verhaal over jongeren die vechten voor hun eigen rechten, voor hun individualiteit en voor hun liefde voor muziek.

We Will Rock You is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro en zijn online te bestellen via SEE Tickets.

Tekst & Foto’s: Sven Ahrens

Lees ook:Daniëlle Veneman alternate Killer Queen in WWRY
Lees ook:Antje Monteiro wordt Killer Queen in WWRY
Lees ook:‘Jesus Christ Superstar’ op Broadway!
Lees ook:Antje Monteiro vanavond Killer Queen in WWRY
Lees ook:Alle namen Swing-in Harderwijk bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>