Spetterende première Miss Saigon

Gisteren, vrijdag 23 september 2011, vond de galapremière plaats van Miss Saigon. In het Beatrixtheater te Utrecht werd de rode loper weer uitgelegd en uitbundig gefotografeerd.

Linda Wagenmakers en Tony Neef lieten zich ook nog even zien. De voormalig hoofdrolspelers van de musical (in 1996) verheugden zich op een mooie avond. Linda: “Ik heb mij er afgelopen week ontzettend mee bezig gehouden. Nu is het echt tijd om het allemaal los te laten en te genieten. Zij gaan het doen, niet ik. Dat is best wel raar natuurlijk maar ik ben heel benieuwd.”
Miss Saigon is gebaseerd op de opera Madame Butterfly van Puccini. Het is een musical van Alain Boublil (teksten) en Claude-Michel Schönberg (muziek).

Miss Saigon beleefde haar wereldpremière op 20 september 1989 in het Drury Lane Theater in Londen. De laatste voorstelling in Londen was 10 jaar later te zien op 30 oktober 1999 na 4263 voorstellingen.

Miss Saigon ging in Nederland op 24 september 1996 voor het eerst in première in het Circustheater Scheveningen. De hoofdrollen werden destijds vertolkt door Willem Nijholt (De Regelaar), Linda Wagenmakers (Kim) en Tony Neef (Chris). Stanley Burleson die destijds de rol van John speelde neemt nu de rol van Regelaar op zich.

Miss Saigon
Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnamoorlog en de eerste jaren daarna. De Amerikaanse soldaat Chris wordt verliefd op het Vietnamese meisje Kim, na de ontmoeting in de nachtclub Dreamland. Dreamland staat onder leiding van De Regelaar die alles doet om zijn visum voor Amerika te krijgen., Tijdens de plotselinge ontruiming van Saigon raken de geliefden elkaar kwijt. Chris wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl Kim in Vietnam achterblijft. De vraag is of zij elkaar ooit nog terug vinden…?

De zaal wordt opgeslokt zodra de eerste noten van de muziek klinken. Miss Saigon verteld een emotioneel verhaal en dat is te voelen in de zaal. Op een aantal momenten is het zo stil dat je er bijna ongemakkelijk van wordt! De Regelaar zorgt af en toe gelukkig voor een komische noot, gelachen wordt er dus ook.

De indrukwekkende podiumwissels, de muziek, de belichting. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat er een sfeer wordt gecreëerd op het podium die je van het begin tot het eind niet meer los laat.

Het nieuwe musicaltalent Na-Young Jeon, die de rol van Kim speelt, zet haar rol zo geloofwaardig neer dat menigeen een traantje moest wegpinken. Eerder vertelde Na-Young het volgende in een interview met ons: “Op een gegeven moment moet Kim iemand doodschieten. Dat vind ik zo gaaf om te spelen want het is zo intens. Ik sta dan echt te shaken op het podium. Ik moet dan met alle vezels in mijn lichaam aanwezig zijn om dat gevoel over te brengen en dat vind ik heel gaaf om te doen.” Tijdens de voorstelling, als het moment komt waar Na-Young het over heeft, begrijp je precies wat ze bedoeld.

Stanley Burleson is te zien als De Regelaar. Je kunt goed zien dat hij een hele eigen draai aan deze rol heeft gegeven. Zijn ervaring spat van het toneel af en wellicht zit hij beter in zijn vel als Regelaar dan als John, de rol die hij in 1996 speelde. Na afloop van de voorstelling zegt hij: “We waren allemaal zo relaxed vandaag. We zijn echt zonder spanning begonnen en dat voelt goed.”

Rolverdeling:
De Regelaar – Stanley Burleson
Kim – Na-Young Jeon
Chris – Ton Sieben
Ellen – Brigitte Heitzer
John – Edwin Jonker
Thuy – Kok-Hwa Lie

Miss Saigon is voor zes maanden uitsluitend te zien in het Beatrix Theater Utrecht van dinsdagavond tot en met zaterdagavond. In het weekend zijn er matineevoorstellingen. De Try-outs beginnen op 9 september 2011 waarna de première plaats zal vinden op 23 september 2011.

Tickets zijn verkrijgbaar via See Tickets
Voor meer informatie: www.musicals.nl/miss-saigon

 

 

 

 

Lees ook:Helicopter Miss Saigon landt op Schiphol
Lees ook:Kaartverkoop Miss Saigon 21 april van start
Lees ook:Kok-Hwa Lie in Miss Saigon
Lees ook:Cast ‘Miss Saigon’ bij Musical Sing-a-long!
Lees ook:Brigitte Heitzer wordt Ellen in Miss Saigon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>