‘Daddy Cool’ in première

Zondagmiddag, 25 september 2011, was de première van Daddy Cool in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Deze nieuwe musical van producent Albert Verlinde vertelt het verhaal over de immigratie van de Surinamers in Nederland in de jaren zeventig.
Sunny (Ruben Heerenveen) en zijn moeder Pearl (Joanne Telesford) komen vanuit Suriname naar Nederland en gaan wonen bij Linda (Jetty Mathurin) in een flat in de Bijlmer. Volgens regisseur Eddy Habbema is dat ook de essentie van het verhaal. Hoe vind je je plek in Nederland als je uit een volslagen andere cultuur komt? Sunny besluit een dancecrew te vormen. Hierdoor ontmoet hij Rose (gespeeld door Kim-Lian van der Meij) die bij een concurrerende dancecrew danst in de club Rasputin van haar moeder Ma Baker (gespeeld door Anne-Mieke Ruyten). Uiteraard zit hier een mooi liefdesverhaal in verwerkt.

Eerder vertelde Albert Verlinde al aan ons: “Deze musical wordt anders dan de musicals die we al kennen. ‘Daddy Cool’ is de musical meets ‘So You Think You Can Dance’. Waar we in andere musicals vooral werken met allround artiesten (zij kunnen zingen, dansen en acteren), werken we nu ook met professionele dansers”.
Met hits van Boney M. en Frank Farian is Daddy Cool een feest der herkenning, ze komen allemaal voorbij: Daddy Cool, Ma Baker, Sunny en Rivers of Babylon.
De cast, crew en creatives werden na afloop van de voorstelling beloond met een uitbundig applaus.

Ook hoofdrolspelers Kim-Lian van der Meij en Ruben Heerenveen voelen zich vereerd met alle positieve reacties. “We willen graag iets anders brengen dan de klassieke musical en dat is gelukt en dat maakt mij enorm trots en gelukkig”, aldus Ruben.

Daddy Cool komt in december weer terug in het nieuwe Luxor Theater en is nog tot en met 26 januari 2012 te zien in verschillende theaters in Nederland. Klik hier voor de speellijst.

Lees ook:Perspresentatie musical ‘Daddy Cool’
Lees ook:Winnaar ‘My name is…’ krijgt gastoptreden in ‘Daddy Cool’!
Lees ook:Geestelijk vader Boney M, Frank Farian, schrijft mee aan ‘Daddy Cool’
Lees ook:Daddy Cool gaat definitief naar Engeland
Lees ook:Mini kerstconcert van cast Daddy Cool

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Daddy Cool’ in première

  1. harry

    Is dit echt alles wat jullie hierover te melden hebben?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>