Win de DVD ‘Belle & het Beest’

Belle & het Beest kennen we natuurlijk van de musical Beauty & the Beast, maar we zouden bijna vergeten dat het hier om een toneelversie gaat van de Disney-klassieker. Deze adembenemende animatiefilm is nu vanaf 10 november a.s. voor het eerst in High-Definition te bewonderen op Blu-ray in een prachtige Disney Diamond uitvoering. Met zeer veel bonusmateriaal.

 En jij kunt deze op DVD winnen op Musicalblog.nl!

Het klassieke sprookje begint met de betovering van een wrede prins in een afzichtelijk schepsel. Om de mysterieuze ban te doorbreken moet het Beest het hart van de wonderschone Belle zien te veroveren. En wel voordat het laatste bloemblaadje van de betoverde roos valt…

 De film kreeg in 1992 maar liefst zes Academy Award®-nominaties in o.a. de categorieën Beste Film.  Nooit eerder was  een animatiefilm voor deze categorie genomineerd. De film won er twee in de categorieën Beste Score en Beste Lied (“Beauty and the Beast”). Bovendien drie Golden Globes waaronder die van Beste Film.  Met zijn weergaloze mix van ware Disney magie, muziek en duizelingwekkende animatie betovert de film jong en oud. Op de DVD vind je ook nog eens de sing-a-long versie van de film, een must-have voor musicalliefhebbers!

In 1991 bracht Paige O’ Hara,  een bekend gezicht op Broadway, het animatiecharacter Belle tot leven in de veelgeprezen en Oscar-winnende Disneyklassieker Belle en het Beest. Paige heeft destijds niet alleen model gestaan voor het uiterlijk van Belle, maar heeft de geanimeerde Disney heldin tevens voorzien van een engelachtige stem.
Het ongekende succes van Belle en het Beest – genomineerd voor zes Academy Awards, waaronder “Best Picture” – bezorgde Paige wereldwijd een enorme schare fans.

Inmiddels is Paige een ware Broadway veteraan, maar ze begon haar carrière op de planken in de gedaante van Ellie May Chipley in de Broadway revival van Show Boat starring Donald O’Connor.
 Later volgden een rol als Fantine in het bekroonde Les Miserables, de vertolking van Edwin Drood in zowel de Broadway versie als de nationale tournee van The Mystery of Edwin Drood, de titelrol in Evita en ontving ze lovende kritieken voor haar vertolking van moordenares Winnie Ruth Judd in het drama Tiger Lady.

Om kans te maken op een van de Bell & het Beest DVD’s die we deze week weggeven, geef het goede antwoord op de volgende vraag:

Wie speelde in de Nederlandse musicalversie van Belle & het Beest de rol van Lumiere?

DEZE AKTIE IS INMIDDELS GESLOTEN!

Lees ook:Beauty and the Beast komt terug in het theater!
Lees ook:Repetities Disney’s Beauty and the Beast van start!
Lees ook:Stemmen Noortje Herlaar en René van Kooten in Nederlandse film-versie Belle en het Beest
Lees ook:Anouk Maas in Beauty and the Beast
Lees ook:Marcel Visscher neemt rol Gaston over van Freek Bartels

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Win de DVD ‘Belle & het Beest’

  1. hyperventilatie

    Wat een goede oude tijd zeg haha, ik heb dit vroeger zo vaak gekeken! Nog op een videoband zelfs.

      /   Reply  / 
  2. Jules Vismale

    Als er een echte live-action over Beauty and the Beast verschijnt zal het verhaal ongetwijfeld enigszins worden herschreven. Stel dat ze de gemene Gaston ter tonele voeren dan zou deze bijvoorbeeld, in plaats van Belle te “versieren” of te chanteren met een opgedrongen huwelijk, Belle gaan ontvoeren en haar op een geheime lokatie proberen te dwingen met hem te trouwen. Op een afbeelding van deviantART (een Amerikaanse of Engelse site) was namelijk te zien hoe Gaston erin slaagde om Belle te kidnappen waarbij hij haar geboeid en gekneveld op zijn paard wegvoerde en een overwinningsliedje zong omdat hij nou eens geluk had! Alleen zou het Beest hen daarna achterna moeten gaan met het doel Belle uit de klauwen van Gaston te redden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>