Musical Helpt Haiti in woord en foto’s

Waar vind je ruim 60 musicalsterren op hun vrije maandagavond? In de Theaterfabriek in Amsterdam! Na het zien van de vreselijke beelden van de aardbeving in Haiti vonden William Spaaij en Rudy Hellewegen dat de musicalwereld niet achter mocht blijven en kwamen in actie.

De Stichting Musical Helpt was al een feit. Naast de collectes die werden gehouden tijdens vele musicals moest er nog iets extra’s gedaan worden. Dit werd het benefiet concert Musical helpt Haiti. Maar liefst twee voorstellingen werden er op maandag 8 februari gehouden in de Theaterfabriek in Amsterdam.

Picture 17Na een woordje van Minister Plasterk begon het concert met het nummer “Zing, vecht, huil, bid” gezongen door Fred Butter, Robin van de Akker, Jorge Verkroost en Kaj van der Voort. Maar eigenlijk werd het concert pas echt geopend door diva Edna Turnblad (Hairspray). Richard Groenendijk kroop deze avond in haar prachtige jurk en kreeg de lachers op zijn hand!

Er kwamen deze avond een aantal schitterende nummers voorbij. Prachtige duetten van onder andere Kim Lian van der Meij en Roy van Iersel en Stanley Burleson en Casey Francisco.  Ook het vrolijke “Zonder jou” van de cast van Hairspray kwam voorbij. Pia Douwes en Vera Mann brachten “Memory”  (Cats) in verschillende talen en de cast van The Full Monty zong samen “That’s what friends are for”. Rene van Kooten moest wegens ziekte helaas verstek laten gaan. Zijn plek werd opgevuld door John Vooijs die samen met Brigitte Heitzer het geplande duet “One” (U2) zong.

Picture 20We kregen ook een voorproefje van We Will Rock You van John Vooijs en Renee van Wegberg. Zij zongen samen “Hammer To Fall”. En we hadden moeite om stil te blijven zittend bij het swingende “One night only” (Dreamgirls) gezongen door Carolina Dijkhuizen, Peggy Sandaal en Gitty Pregers. Freek Bartels sloot af met het schitterende “Is Anybody Listening?” (The Ten Commandments). Ook Urvin Monte, die dit weekend helaas de rol in My Name is Michael aan zich voorbij zag gaan, was van de partij.

Nadat William Spaaij en Rudy Hellewegen vol trots de totale opbrengst van de avond hadden medegedeeld (90.132,07 euro!!) werd het concert afgesloten door alle musical sterren met het prachtige “No day but today” uit de musical Rent.

Een geweldige avond en een geweldig initiatief!

Zie hieronder enkele foto’s (klik op de foto’s voor groter formaat) en hier onze videocompilatie.



Tekst: Debby van Rooijen – Foto’s: Angel Mulder & Debby van Rooijen

Foto’s mogen niet zonder toestemming gebruik worden!

Lees ook:John Vooijs in concert
Lees ook:‘Musical Helpt Haiti’ brengt ruim 90.000 euro op (+ Video!)
Lees ook:Videocompilatie Musical Helpt Haiti
Lees ook:Renee van Wegberg toch in ‘We Will Rock You’? (video)
Lees ook:Muziekspektakel ‘Musical Classics in Ahoy’

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Musical Helpt Haiti in woord en foto’s

  1. Marieke

    ik was erbij!!!!! het was echt zo’n spetterende avond!!
    ik hoop wel dat je ook een filmpje hebt van Freek ;-)

      /   Reply  / 
    1. Angel Mulder Auteur

      Uiteraard! Freek zit ook in de compilatie die in de loop van de middag online gaat.

        /   Reply  / 
  2. Laatbloeier

    Hé Urvin! Je hebt in ‘My name is Michael’ niet de hoofdprijs gewonnen, maar je toont je wel als een waardige fan van Michael Jackson. Die zou ook aan zoiets hebben meegedaan of het zelf hebben georganiseerd. Respect man!!!

      /   Reply  / 
  3. diana

    Ik zie ook een foto van Carolina, Gitty en Peggy, maar in het video filmpje komt geen optreden van hun voor, erg jammer want dit was een super optreden. Ik was ook aanwezig deze avond.

      /   Reply  / 
    1. Angel Mulder Auteur

      We konden helaas maar 10 minuten kwijt in de compilatie, maar er zijn wel beelden van. Wellicht dat we komende week nog een compilatie maken van de optredens die er nu niet in zaten.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>