Droomdebuut voor Ruud Overdijk

De jonge musicalacteur Ruud van Overdijk werd vorig jaar gecast voor een rol in de gloednieuwe Nederlandse musical VOLENDAM, uitgebracht door De Graaf & Cornelissen Producties. Hij zat toen in het laatste jaar van de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ruud van Overdijk werd gecast voor de rol van Klaas, bandlid van de groep ZILT die in het verhaal van Volendam, de musical een zeer belangrijk aandeel heeft.

“We wilden Ruud graag hebben. Hij heeft een bijzondere uitstraling en een heerlijke stem. Een stem met een randje eraan, om The Voice of Holland jurylid Angela Groothuizen te citeren. Van de zomer werd Ruud opeens uitverkoren om een van de 12 kandidaten te zijn in het AVRO Programma op zoek naar Zorro. We wilden hem die kans niet ontnemen en hebben voor een aantal voorstellingen in de tweede helft van de tournee een vervanger voor Ruud gezocht. Maar toen Ruud onlangs ook werd gevraagd om vlak voor de première van ‘We Will Rock You’ (WWRY) de rol van Martin van der Starre vijf keer per week te vertolken, hebben we wel even getwijfeld. Uiteindelijk speelt hij de rol in WWRY nog tot de generale repetities en try-outs van Volendam beginnen, ondertussen repeteert hij overdag voor Volendam. Het is natuurlijk zwaar voor hem, maar hij houdt zich goed. Het is toch fantastisch dat zo’n jong talent al die kansen krijgt en bovendien wilden Ruud de Graaf en ik ons zo collegiaal mogelijk opstellen jegens Stage Holding, de producent van WWRY”, aldus artistiek producent Hans Cornelissen.

We Will Rock You, VOLENDAM en Op zoek naar Zorro in één jaar… een droomdebuut !

Foto: Daniel Kroll

Lees ook:Ruud van Overdijk nieuwe Brit in ‘We Will Rock You’
Lees ook:Dit zijn de ‘Op Zoek naar Zorro’ finalisten!
Lees ook:Ruud van Overdijk wordt Koning Arthur
Lees ook:Musicalblog.nl wenst je een music(a)al 2012!
Lees ook:Tommie is Zorro!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>