Julian Looman vervangt Matteo van der Grijn als ‘Soldaat van Oranje’

De onbekende Julian Looman neemt vanaf augustus de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema in Soldaat van Oranje over van Matteo van der Grijn. Julian is van oorsprong Oostenrijker, maar heeft een Nederlandse vader en woont sinds een aantal maanden ook in Nederland.

“Ik voel mij ook echt voor een deel Nederlands. Gelukkig beheers ik de taal ook. Mijn vader spreekt heel Nederlands Duits; hij vertaalt gewoon letterlijk alles vanuit het Nederlands. Dus de zinsopbouw was mij bekend. Al ga ik het met hulp van een coach nog perfectioneren.”
Julian is verhuisd naar Nederland om samen te gaan wonen met zijn Nederlandse vriendin Annemieke van Dam. Het grappige is wel dat nou net zijn vriendin in Oostenrijk de hoofdrol gaat spelen in Elisabeth.

In april 2011 meldde Julian zich bij Kemna Casting en auditeerde hij voor de rol.  Hij overtuigde de auditiecommissie al bij die eerste casting. Matteo stopt per 1 augustus. 12 augustus speelt Julian zijn eerste voorstelling als Erik Hazelhoff Roelfzema.

Foto rechts: Patricia Steur

Lees ook:Video: Dragan Bakema wordt Soldaat van Oranje
Lees ook:‘Soldaat van Oranje’ verlengd tot en met januari 2012
Lees ook:Prins overhandigt eerste exemplaar ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Matteo van der Grijn wordt ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Matteo van der Grijn keert terug als Soldaat van Oranje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>