Ton Sieben en Freek Bartels in Ghost

Ton Sieben en Celinde Schoenmaker zullen volgend theaterseizoen de hoofdrollen van Sam en Molly gaan vertolken in Ghost. Ook Freek Bartels heeft een rol in de productie te pakken. Hij speelt de rol van Carl.

Ton Sieben is op dit moment nog te zien als soldaat Chris in de musicalklassieker Miss Saigon. Na de middelbare school is Ton in 2000 bij de Koninklijke Marechaussee gaan werken. In 2007 is hij begonnen aan de muziektheateropleiding aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waar hij vorig jaar is afgestudeerd. Tijdens zijn militaire loopbaan heeft Ton aan een aantal amateurproducties deelgenomen, waaronder de musical The Scarlet Pimpernel (Chauvelin) bij het Brabants Muziektheater in Schijndel. Tijdens zijn theateropleiding was hij te zien in diverse muziektheaterproducties waaronder A Little Night Music, Dracula das Musical en City Of Angels. In 2011 speelde hij de rol van Melchior in de musical Spring Awakening van het M-Lab. Vanwege voorbereidingen op deze rol in Ghost, zal Jamai Loman Ton zijn rol in Miss Saigon overnemen.

Celinde Schoenmaker stond al op jonge leeftijd in de musicals Annie (Stardust), Oliver (Joop van den Ende Theaterproducties) en Pinokkio (Studio 100). Na het behalen van haar Gymnasium diploma, heeft Celinde een jaar in Oxford gestudeerd. Hier heeft ze op de universiteit de rol van Dorothy in The Wiz mogen spelen. Eenmaal teruggekeerd in Nederland is ze, net als Ton, Muziektheater gaan studeren aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tijdens haar studie heeft ze samen met Ton een summercourse gevolgd aan The Guildford School of Acting. In 2011 speelde zij de rol van Lily in The Secret Garden onder leiding van Brigitte Odett. Momenteel is Celinde te zien in het ensemble van Grand Hotel een productie van het M-Lab.

Ghost gaat over de kracht van de liefde. Tijdens een wandeling worden Sam en Molly overvallen waarbij Sam vermoord wordt. Maar hij blijft tussen hemel en aarde zweven omdat hij niet in staat is om Molly los te laten en haar wil redden als hij ontdekt dat ze in gevaar is door toedoen van Sam’s beste vriend Carl. Met behulp van het excentrieke medium Oda Mae praat Sam met Molly en probeert hij haar te redden uit de handen van de man die eens zijn beste vriend was. Deze musical is vanaf 28 augustus exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, waar op 9 september de première zal plaatsvinden. De musical is gebaseerd op de blockbuster GHOST met Patrick Swayze en Demi Moore in de hoofdrol.

De film Ghost won twee Oscars voor Beste Scenario en Beste Vrouwelijke Bijrol (Whoopi Goldberg). De muziek en liedteksten zijn geschreven door Dave Stewart (The Eurythmics) en Glen Ballard die onder andere samen werkte met Alanis Morissette en Michael Jackson.

Foto: Reinier RVDA

Lees ook:Musical ‘Ghost’ na Londen ook te zien op Broadway!
Lees ook:‘Ghost the Musical’ komt met benefiet single!
Lees ook:Musical ‘Ghost’ naar Nederland
Lees ook:‘Ghost’ opvolger van ‘Miss Saigon’
Lees ook:Opnieuw internationale hoofdrol voor Willemijn Verkaik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>