Brigitte Heitzer in M-Lab musical Otis

Van woensdag 10 t/m zondag 14 april 2013 is in Theater M-Lab in Amsterdam de musical Otis te zien, vrij naar Shakespeare’s Othello. Deze nieuwe Nederlandse musical is na Kiss me Kate en Een Wintersprookje de derde voorstelling in M-Lab’s Shakespeare- drieluik. Een pittige rol in Otis is weggelegd voor Brigitte Heitzer die twee maanden geleden beviel van haar eerste kindje en straks als Daphne heftige scènes mag gaan spelen wanneer Otis zijn jaloezie niet meer onder controle heeft. Jacqueline Boot zal de rol van haar vriendin Esmee op zich nemen. De casting voor de mannen rollen is in volle gang.

Otis is een M-Lab Productie bij uitstek: makers Karina Kroft en Frans Heemskerk leerden elkaar kennen tijdens de M-Lab Productie De Koningin van Paramaribo. In november 2011 presenteerden zij samen hun idee voor de nieuwe Nederlandse musical Otis tijdens de M-Lab Proef, een pitchavond die twee keer per jaar wordt georganiseerd. Zowel publiek als M-Lab zelf waren zodanig onder de indruk dat besloten is om deze preview uit te werken tot een volledige proefvoorstelling. De makers worden ondersteund door Sieta Keizer, artistiek leider van M-Lab en de ervaren externe coaches André Breedland (tekst) en Eric van Tijn (muziek).

Het verhaal van Otis speelt zich af op een Nederlandse ambassade in Afrika. Wanneer Otis ten koste van Jacco een hoge functie krijgt toegewezen en hij Jacco ook nog eens passeert door Michiel een promotie te geven, zint Jacco op wraak. Genadeloos druppelt hij het gif van de jaloezie in het gelukkige huwelijk van Otis en Daphne. Het leven van Otis ontaardt in een complete chaos, waarin de eens zo succesvolle ambassadeur elke controle over zijn gevoelens en gedachten verliest.

Foto: Bob Bronshoff

Lees ook:Extra voorstelling Otis van M-Lab
Lees ook:Otis met gebarentolk op De Parade
Lees ook:Ernst Daniël Smid is Otis in speciale voorstelling
Lees ook:Patrick Stoof en Brigitte Heitzer in M-Labs musical ‘Otis’
Lees ook:Celine Purcell vervangt Brigitte Heitzer in M-Lab musical ‘Otis

’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>