Perspresentatie: Tick Tick Boom!

Op maandag 6 mei 2013 vond de perspresentatie plaats van Tick Tick Boom!- Bijna 30 en nog niks bereikt de eerste musical van nieuwe producent, Bastiaan Roeters van Tresore Producties. Volgens Bastiaan is Tick Tick Boom! een musical met veel verschillende facetten. “Het gaat over keuzes maken, ben ik waar ik wil zijn?”
Renée van Wegberg, John Vooijs en Sander van Voorst tot Voorst spelen de hoofdrollen in deze off-Broadway Pop Rock musical.

De musical is van origine een autobiografisch monoloog van schrijver/componist Jonathan Larson (1960-1996), die wereldwijd naam maakte omdat hij wezenlijke sociale kwesties, zoals  multiculturele samenleving, verslaving, homofobie, in zijn werk niet uit de weg ging. Tick Tick Boom! schreef Larson in 1991, daarna volgde onder andere de succesvolle musical Rent waarvan hij de premiere helaas nooit heeft kunnen meemaken.  Hij stierf onverwacht op 25 januari 1996, slechts een paar uur na zijn eerste interview over Rent. Het was de dag van de eerste try-out. Hij werd slechts 35 jaar. Na zijn dood is Tick Tick Boom verwerkt tot een, zoals producent Roeters hem zelf omschrijft, off-Broadway Pop Rock musical.

Roeters geeft tijdens de introductie aan dat hij zich goed kon identificeren met het stuk. Op zijn 29ste stond hij zelf voor een belangrijke keuze: “Ik moest kiezen of ik van theater mijn werk wilde maken wat tot dan toe altijd meer een hobby was geweest. Je vraagt je af, waar ben je goed in? En wat vind je leuk? Daarom heb ik op dat moment de keuze gemaakt om producent te worden.”

Het stuk wordt geregisseerd door Koen van Dijk, tevens ook verantwoordelijk voor de vertaling. Hij regisseerde al vele musicals waaronder Fame, Into the wood, Amandla! Mandela en Sunday in the park with george.
Koen werd gegrepen door het stuk, dat kwam vooral door de muziek. Hij zegt hierover: “De nummers zijn echt heel erg goed. De rijmklanken liggen anders dan waar je het verwacht. Dat maakte het vertalen ook tot een grote uitdaging. Hoewel het thema van de musical heel herkenbaar en eigenlijk eenvoudig is, is de vorm totaal anders. Dat maakt de productie goed.”

Verhaal:
Hoofdpersoon Jonathan is bijna dertig en heeft nog niets bereikt, vindt hij zelf. Hij wacht op zijn doorbraak als schrijver en componist. Maar zijn omgeving heeft andere verwachtingen. Durft Jonathan zijn dromen te volgen?

Cast:
John Vooijs, Renée van Wegberg en Sander van Voorst tot Voorst spelen de hoofdrollen in de musical. Zij nemen meerdere rollen voor hun rekening maar uiteindelijk draait het verhaar rond drie personages. Daarnaast zullen er ook 4 muzikanten meespelen. Bijzonder is dat de hoofdrolspelers af en toe deel uit zullen maken van de band en andersom.

John Vooijs: Jonathan (speelt ook gitaar)
John speelt “Jonathan”, een veelbelovende componist- een rol die is gebaseerd op Jonathan Larson zelf. Jonathan is bijna dertig, werkt in een eetcafé, maar wacht op en droomt van zijn grote doorbraak als schrijver/componist van belangwekkend muziektheater. Wat te doen?

John Vooijs is momenteel nog te zien als Tarzan in Hamburg. Verder speelde hij in onder meer Rembrandt de musical, Mamma Mia als Sky, We Will Rock You en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Renée van Wegberg: Suzan (speelt ook toetsen)
Renée speelt “Suzan”, de vriendin van Jonathan. Ooit was Suzan een veelbelovend danseres, maar ze koos voor een onderwijsbaan buiten de culturele hoofdstad. Zij wil  met Jonathan een gezinnetje stichten en vraagt hem zijn dromen van een kunstenaarsleven vaarwel te zeggen…

Dit seizoen (2013/2014) zal Renée oom te zien zijn in het toneelstuk ‘De Man Die Het Wist’, de hilarische Hommage aan Hitcock en versterkt zij wederom de vrouwencast van de Vagina Monologen. Verder was ze te zien in onder andere Musicals in Ahoy, Annie, We Will Rock You (Duitsland), Joseph and the Amazing  Technicolor Dreamcoat, Urinetown en speelde ze Elphaba, de groene heks, in de hitmusical Wicked.

Sander Voorst tot Voorst: Michael (speelt ook percussie)
Sander speelt “Michael”, Jonathans beste vriend. In het verleden was hij acteur, maar hij is overgestapt naar het bedrijfsleven en daar nu een grootverdiener… Hij probeert Jonathan aan een vaste baan te helpen, zodat een eind komt aan ‘dat onzekere artiestenbestaan’.

Sinds augustus 2011 maakt Sander onderdeel uit van de cast van “Soldaat van Oranje” (regie Theu Boermans)

Tick Tick Boom!- Bijna 30 en nog niks bereikt gaat op 9 maart 2014 in première en zal in verschillende theaters in Nederland te zien zijn.

Lees ook:John Vooijs en Renée van Wegberg in Tick, Tick, Boom!
Lees ook:Video: Perspresentatie Tick Tick Boom!
Lees ook:Trailer: Officiele trailer Tick, Tick, Boom!
Lees ook:Sander van Voorst tot Voorst completeert line-up ‘WE WANT QUEEN’
Lees ook:Interview met Renée van Wegberg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>