Cursus Geschiedenis van de Musical


Leuk voor de echte musicalfreaks: Volksuniversiteit Amstelland en Muziek- en Dansschool Amstelveen starten een nieuwe cursus ‘Geschiedenis van de Musical’. Daarin worden vragen beantwoord over hoe het ooit met de musical is begonnen en waaruit de musical is voort gekomen.

Docente is Frieda Jacobowitz, geboren en getogen in de VS. Frieda heeft ervaring met musicals vanuit haar kinder- en tienertijd, zij heeft erin gezongen, gedanst en geacteerd, in de orkestbak de fluitpartijen voor haar rekening genomen en ze heeft musicals gedirigeerd. Door jarenlang veel musicals te zien en erover te lezen heeft zij een zeer brede kennis op dit gebied ontwikkeld.

De cursus bestaat uit informatie over de geschiedenis, het luisteren naar liedjes uit verschillende musicals en het laten zien van beeldmateriaal dat meer dan 70 jaar omspant. Daarbij leert men ook kleine danspasjes, worden er liedjes gezongen en geanalyseerd, wordt er gepraat over de mensen die musicals creeëren en meer.

De cursus begint op dinsdag 6 oktober bij Volksuniversiteit Amstelland aan het Stadsplein, aanvang 20.30 uur. Voor informatie en inschrijving telefoon 020 5451424.

Lees ook:Willemijn Verkaik, Freek Bartels, René van Kooten en Renée van Wegberg in Jesus Christ Superstar
Lees ook:Vanavond 12 mei start ‘Beste meneer Halsema’ van Marijn Brouwers
Lees ook:Suzan Seegers presenteert eerste CD
Lees ook:Musical Pitch, de netwerkbijeenkomst voor de musicalsector
Lees ook:Joseph Update: Nummers Joseph bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>