Misery, een feel-bad musical

In 2005 vatte de jonge theatermaker Florus van Rooijen het plan op om de roman ‘Misery’ van Stephen King te bewerken tot een musical. Na lang aandringen bij het agentschap van King en een persoonlijk bezoek aan New York kreeg Van Rooijen uiteindelijk persoonlijke toestemming voor de bewerking van de schrijver zelf. Na vier jaar gewerkt te hebben aan het script, de liedteksten en de muziek wordt deze ultieme ‘feel-bad’ musical van 9 tot en met 12 juni 2010 als showcase gepresenteerd, in het Werktheater te Amsterdam.

Schrijver Paul Sheldon is de geestelijke vader van de zeer succesvolle, maar door hem zo gehate Misery-romanreeks. Hij beleeft de nachtmerrie van zijn leven als hij na een zwaar auto-ongeluk gered wordt door Annie Wilkes, voormalig verpleegster en ‘zijn grootste fan ooit!’. Zij verpleegt de zwaargewonde schrijver in haar eigen huis ver van de bewoonde wereld. Maar als zij ontdekt dat hij in het laatste deel van de reeks Misery heeft laten sterven, ontpopt ze zich tot een waar monster en zal Paul al zijn schrijftalent moeten inzetten om te overleven.

Het boek van Stephen King werd in 1990 verfilmd door Rob Reiner met James Caan als Paul Sheldon en Kathy Bates als Annie Wilkes. Kathy werd beloond met een Academy Award voor Best Actress. In 2005 vatte Van Rooijen het plan op om de roman ‘Misery’ te bewerken tot een musical/muziektheaterstuk. Na per e-mail en brieven contact te hebben gezocht met het agentschap van Stephen King besloot Van Rooijen uiteindelijk zelf af te reizen naar New York om zijn plannen voor te leggen. En met succes. Na een grondige uitleg en een gemotiveerd verhaal kreeg hij uiteindelijk de toestemming voor de bewerking. King stelde wel als voorwaarde dat Van Rooijen trouw bleef aan het bronmateriaal en dat hij persoonlijk op de hoogte gehouden zou worden over de voortgang.

Van 9 tot en met 12 juni 2010 wordt de eerste psychologische musicalthriller Misery opgevoerd in het Werktheater te Amsterdam. Met Marjolein Algera als Annie Wilkes, Sander de Heer als Paul Sheldon, Nyncke Beekhuyzen als Misery en Lieuwe Roonder als Ian/Tony. De muzikale leiding is in handen van Bart Wolvekamp.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van het Werktheater: 020-3308832. Aanvangstijd 20.30

Lees ook:Repetities nieuwe musical Misery, naar roman Stephen King, zijn begonnen
Lees ook:‘Misery’ van Stephen King wordt musical
Lees ook:Cystine Carreon in Stephen King-musical
Lees ook:Musical Misery gaat niet door!
Lees ook:Celine Purcell in blije verwachting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>