Popmusical over studentenleven

Na de succestournees van Into the Woods en Urinetown is ook de M-Lab productie Stationsstraat 169huis te zien in de Nederlandse theaters. Deze humoristische popmusical maakt van 7 t/m 26 februari 2011 een kleine tournee langs dertien theaters.

Stationsstraat 169huis vertelt over de vijf bewoners van het studentenhuis op dit adres. Om de huisbaas tevreden te houden, gaan ze samen op zoek naar een nieuwe huisgenoot voor de leegstaande kamer. Dit zorgt voor hilarische botsingen en frustraties, maar ook voor ontroerende momenten.

Stationsstraat 169huis is een productie van M-Lab, het muziektheaterlaboratorium in Amsterdam-Noord waar in samenwerking met talentvolle makers nieuwe titels worden uitgeprobeerd. M-Lab won sinds de opening in 2007 onder meer zeven Musical Awards en de Prijs van de Kritiek 2010 vanwege de belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de podiumkunsten in Nederland.

In 2008 bleek Stationsstraat 169huis van Eva K. Mathijssen (tekst) en Arto Boyadjian (muziek) in het eigen M-Lab theater voldoende potentie te hebben om door te stromen naar de grotere theaters. Voor de tournee-versie wordt de voorstelling bewerkt op basis van de opgedane ervaringen. De makers werden begeleid door Paul de Munnik en Koen van Dijk. De regie is opnieuw in handen van Gijs de Lange en de cast bestaat uit Nyncke Beekhuyzen (Lotte), Dorien Haan (Doe maar), Rein Hofman (Ja zuster, nee zuster), Maria Noë (Pippi zet de boel op stelten) en Erik Willems.

Foto: Bob Bronshoff

Lees ook:Wat vonden de BN’ers van Ja Zuster, Nee Zuster?
Lees ook:Ja Zuster, Nee Zuster kwartet
Lees ook:Nostalgie bij Ja Zuster, Nee Zuster
Lees ook:Ja Zuster, Nee Zuster in premiere
Lees ook:Thom Hoffman in Chicago

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>