Musical Fela! naar Carré

Koninklijk Theater Carré haalt in samenwerking met het Holland Festival de sensationele Broadway hitmusical Fela! naar Amsterdam. Een uitdagende mix van muziek, dans en theater over het leven van de legendarische, Nigeriaanse muzikant en politiek activist Fela Kuti. De regie is handen van Bill T. Jones. Fela! staat van 9 t/m 24 juni exclusief in Carré.

Fela Kuti veroverde, in de woelige jaren zeventig, de wereld met zijn Afrobeat. Kuti nam het in zijn politieke teksten op tegen het militaire regime in Nigeria en groeide uit tot de vertolker van de onvrede onder de Afrikaanse massa’s die werden onderdrukt door een nieuwe elite van postkoloniale machthebbers. In regie van Tony Award winnaar Bill T. Jones wordt een wervelende en sexy show opgevoerd, waarin Kuti’s moed, passie en strijdbaarheid onvervalst krachtig doorklinken in de grenzeloze energie van de muziek.

Bill T. Jones (regisseur en choreograaf) won in 2007 en 2010 de Tony Award, ontving in 2007 de Obie Award en werd in 2006 onderscheiden met de Stage Directors and Choreographers Foundation CALLAWAY Award voor zijn choreografie van Spring Awakening. Hij schreef meer dan honderd balletten voor zijn eigen gezelschap en ontving vele opdrachten van andere zowel moderne als klassieke dansgezelschappen, waaronder het Alvin Ailey American Dance Theater, het Ballet de l’opéra de Lyon, het Berkshire Ballet en het Berlin Oper Ballett. Jones bekleedt eredoctoraten aan het Art Institute of Chicago, Bard College, Columbia College, the Juilliard School, Swarthmore College en Yale University, en hij ontving tevens de SUNY Binghamton Distinguished Alumni Award.

Kaarten zijn sinds vandaag te koop via www.carre.nl, tel: 0900-25 25 255 (€ 1,30 p/g) of aan de kassa van Carré.

Lees ook:Win kaarten voor de musical ‘Fela!’ in Carré
Lees ook:Vanmiddag chatten met musicalster uit Fela!
Lees ook:Patti LaBelle in ‘Fela!’
Lees ook:Schudden op de Afrobeats van FELA!
Lees ook:Weer een Award voor Andrew Lloyd Webber

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Musical Fela! naar Carré

  1. Bert Barten

    Ik had graag kasrtjes voor Fela voor as zondag is Dat mogelijk? 0650600627

      /   Reply  / 
    1. Redactie Auteur

      Kijk voor kaarten even op de website van Theater Carré.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>