Auditie oproep: balletdansers en acteurs voor Billy Elliot

BillyElliot_optVorig jaar zomer is Joop den Ende Theaterproducties gestart met een grote zoektocht naar jong Nederlands en Vlaams talent. Dit talent volgt nu een allround training op de Billy Elliot sCOOL. De audities voor de volwassen rollen vinden plaats tussen 1o februari en 8 maart 2014 (inschrijven kon tot 10 januari).  Nu wil Joop van den Ende Theaterproducties starten met de casting voor nog wat andere rollen.

Joop van den Ende Theaterproducties is nog op zoek naar:

- Professionele balletdansers (M) Leeftijd 18-31
- Professionele acteurs die kunnen zingen (M) Leeftijd 30-60

z.s.m. aanmelden met cv en foto via [email protected]

Verhaal
De musical Billy Elliot, gebaseerd op de wereldberoemde film, vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert. Want wat is belangrijker? Een gezinsleven redden dat door politieke en sociale omstandigheden aan de rand van de afgrond staat of het geven van een kans aan een kind met een bijzonder talent?

Billy Elliot is een realistisch en ontroerend verhaal vol humor en sociale relevantie en geldt internationaal als een van de beste musicalproducties ooit gemaakt. Billy Elliot is momenteel te zien op West End in Londen. De voorstelling geldt sinds de opening in 2005 als de meest bijzondere originele productie binnen het genre en zette een nieuwe standaard voor de inhoudelijke en performance kwaliteit van kinderen in theaterproducties.

De voorstelling won vele Britse Olivier Awards en  Amerikaanse Tony Awards, o.a. voor Beste Nieuwe Musical. Daarna volgend nog talloze andere internationale prijzen.

 

Lees ook:Trailer: Billy Elliot
Lees ook:Jong talent gezocht voor titelrol in Billy Elliot
Lees ook:Billy Elliot de Musical en From Sammy With Love naar Nederland
Lees ook:Billy Elliot – Jonge talenten onthullen BILLY letters bij AFAS Circustheater
Lees ook:Billy Elliot zet de bloemetjes buiten in Keukenhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>