Evita afgelast!

EvitaDe laatste voorstelling van de musical Evita in schouwburg Orpheus is vanmiddag op het laatste moment afgelast. Een technische storing maakte het voor de crew onmogelijk een voorstelling te geven. Leo Krullaars van Orpheus vond het bijzonder vervelend voor het publiek dat in grote getalen was opgekomen. Het was de zevende en laatste voorstelling van Evita in Orpheus. De gehele crew heeft nu twee weken vakantie.

De storing zat in de zogenaamde trekkenwand. Daar hangen de decors aan. "De hele wand is geautomatiseerd. Als er een storing optreedt is dat
ook een groot probleem. In het verleden konden de decorstukken dan ook
met de hand worden bedient maar tegenwoordig is dat, ook vanwege
ARBO-wetgeving, niet meer mogelijk."

"De bezoekers krijgen deze week een brief van ons, waarin we onze
verontschuldigingen nogmaals zullen aanbieden. De mensen kunnen in
ieder geval hun geld terugkrijgen. Verder gaan we morgen bekijken of
het mogelijk is deze mensen later in het seizoen alsnog de voorstelling
aan te bieden. Dat kan in Apeldoorn zijn, maar ook elders in het land.
Het wordt een hele klus om een alternatief te vinden, maar we gaan ons
er in ieder geval voor inspannen." De meeste bezoekers hadden begrip voor de situatie. Ze kregen een consumptie aangeboden.

Gerelateerde onderwerpen:

Vijf vragen aan Brigitte Heitzer 

Lees ook:Soldaat van Oranje donderdagavond afgelast
Lees ook:Joseph vanavond afgelast
Lees ook:Deze nummers zingen de Zorro’s in de liveshow zaterdag
Lees ook:Ricky Martin terug op Broadway
Lees ook:‘Matteo van der Grijn terug in Soldaat van Oranje’

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Evita afgelast!

  1. willem

    Nee..da’s lekker…Orpheus…
    Een gratis consumptie…doekje voor het bloeden…de monteur zo werd verteld kon pas tegen 16.30 ter plekke zijn om het euvel te verhelpen…had men dat nou niet eerder kunnen constateren…of een betere technische dienst in kunnen zetten??

    Ach…kost ietsje meer Orpheus..maar dan heb je ook wat toch???

      /   Reply  / 
  2. anton

    de meeste bezoekers hadden begrip voor de situatie?
    wie zegt dat, belachelijk, op het laatste moment dit mededelen, met een beetje lacherig gezicht.Dat vond ik eigenlijk het ergste.

      /   Reply  / 
  3. Angel - Redactie

    Tja, Orpheus zal zijn gezicht natuurijk proberen te redden met dat soort mededelingen naar de pers toe. Maar het was dus verre van ‘goed geregeld’ begrijp ik? Het is vooral sneu voor mensen die van ver komen. Reiskosten zullen wel niet vergoed worden.

      /   Reply  / 
  4. Mark

    Tja niks aan te doen lijkt mij?! Je gaat niet uren van te voren checken of het decor het nog doet.

    En de productie is toch van Stage entertainment? Dan is het toch aan SE om een goed decor te hebben en niet het theater zelf?

      /   Reply  / 
  5. suzanne

    mark, de storing zat in een trekken wand, waar decorstukken aan gehangen worden, en die trekken wand hoort bij het theater. Dus dezorg ervoor ligt dan ook bij het theater denk ik.

    het werd inderdaad waslacherig gezegd, maar ga er maar aanstaan om zo’n mededeling te moeten doen. Iedereen bleef er vrij rustig onder, wat moet je anders? wat heeft het voorzin om stennis te schoppen?

    ik hoop oprecht dat er een extra voorstelling gaat komen, heb bijna een jaar uitgekeken naar deze dag, en wil de musical echt heel graag zien!! ben benieuwd wanneer we bericht krijgen van Orpheus

      /   Reply  / 
  6. Hush puppie

    Tja, Orpheus heeft zogenaamd zijn best gedaan. We kunnen de kaartjes opsturen en krijgen alléén het geld van de kaartjes terug, niet de gemaakte reserveringskosten en reiskosten. Wel geven ze aan dat er nog plaats is in Den Haag voor 2e of 3e rangs-kaarten, maar die moet je dan weer opnieuw bestellen via TopTicketLine. Dus ook weer opnieuw de reserveringskosten. Dit slaat nergens op. Wat een oplichterszooitje!!!!

      /   Reply  / 
  7. suzanne

    Hushpuppie, hoe kom je aan die informatie? Ik heb namelijk nog geen brief gekregen?

    Jeetje, als dat zo is ,lekker dan zeg!! bestel ik 8 mnd geleden, kan ik kiezen waar ik wil, en nu kan je bijna nergens meer terecht!! Of ik met 2 uur in de auto zitten, voor een 2e of 3e rang plaats?

    Leuk , maar niet heus

      /   Reply  / 
  8. Hush puppie

    Nou ik ontving 2 aug een brief van Orpheus waarin ze hun excuses aanboden. En aangezien de musical niet meer in Orpheus te zien is, kunnen ze geen andere voorstelling van Evita aanbieden. Daarom vragen ze de kaarten tezamen met het retourformulier terug te sturen en ontvang je alléén het AANKOOPBEDRAG terug op je rekening. En als je toch nog van de musical Evita wilt genieten, dan bestaat alléén de mogelijkheid in Den Haag voor 2e en 3e rangs plaatsen.

    Sorry, maar dat was ook ik niet van plan.
    Daarbij vind ik het schandalig dat ze NIET alle gedupeerden op 27 juli tegemoet komen. Wij kunnen er met z’n allen niets aan doen dat de voorstelling niet doorging.

    Dus Joop van de Ende kom maar op met je vergoeding van zowel de kaarten als de reserveringskosten én de reiskosten !!!!

    En wil hij het helemaal goed maken??? Dan zou hij vrijkaarten dienen te geven voor minimaal een andere voorstelling of musical !!!

    Wie is het met mij eens???

      /   Reply  / 
  9. suzanne

    Ik wil geen andere musical zien….Evita is een van de weinige musicals die ik perse wilde zien….snif.

    maar ik vind ook dat ze ons wel iets meer tegemoet mogen komen, vind dit erg makkelijk zo. Overigens heb ik nooit een broef meer ontvangen..metde beloofde excuses die we allemaal zouden krijgen….benwel gebeld door topticketline. en krijg mijn geld terug gestort. ( ze kon me wel overboeken naar Joseph…..wil ik niet, ik wil evita!)

    Jammer, maar ik vrees dat ik evita niet meer te zien ga krijgen………zou het wel op dvd uitkomen? kunnen we toch nog een beetje genieten……

      /   Reply  / 
  10. Hush puppie

    Misschien een tip voor jou…..

    Op http://www.marktplaats.nl staan nog mooie kaarten voor de musical Evita te koop aangeboden.

    Wellicht kun je daar een datum vinden die jou nog past. Het gaat veel om kaatjes die ze weg doen ivm ziekte of vakantie.

    Succes ermee.

    Fijn dat ze jou al wel hebben gebeld van TopTicketlijn en dat je het geld teruggestort krijgt. Is dit alleen het AANKOOPBEDRAG of toch ook de reserveringskosten en reiskosten???

    Laat mij graag iets weten, want mij hebben ze nog niet gebeld.

    Dank je.

      /   Reply  / 
  11. suzanne

    Ik heb het vergeten te vragen, is niks over gezegd, dus ik ben bang dat ik alleen het aankoop bedrag terug krijg, en de reserverings kosten kwijt ben.

    Ik heb inderdaad gekeken op marktplaats, heb een aantal keer net naast de pot gepiest om zo maar te zeggen, dat de kaarten net verkocht waren. Er zitten inderdaad mooi plaatsen tussen, maar allemaal te ver weg, alleen doetinchem of almelo is te doen voor me, anders ben ik echt uren onderweg!

    Het is niet anders…….

      /   Reply  / 
  12. Hush puppie

    Ja, dat is bij ons ook zo. Net naast de pot gepiest voor hele mooie plaatsen in Almelo. En verre reizen is niet te doen voor mij wegens mijn gezondheid. Evita was voor mij even iets anders aan je hoofd dan je gezondheid. Dus het was echt flink balen dat het niet doorging. Echt een afknapper. Ik had mij er zo op verheugd, net als velen denk ik.

    Nou ja, ik zie wel of er nog iets vrij komt waar ik wel heen kan. Ik ben al blij als ik het geld terugkrijg van deze kaarten!

    Suc6 verder, groeten…..

      /   Reply  / 
  13. Hewi

    Inmiddels 9 sept en ook wij hebben geprobeerd andere kaartjes te krijgen, helaas alles is uitverkocht of je komt ver uit elkaar te zitten. Wij vinden het schandalig dat er zo gehandeld is. Waren op vakantie gegaan 1 aug. Bij thuiskomst ruim drie weken later ligt de enveloppe met de mogelijkheid om in den Haag 2/3 rangs kaartje te bestellen, voor begin augustus, nou daar ben je dus echt niet blij mee. Heb de directeur in orpheus nog aangesproken, maar daar schiet je ook niets mee op.
    Hadden ze de voorstelling maar naar de avond verschoven misschien was dat een goede optie geweest. Ik hen inmiddels nog wel een reaktie naar van den Enden Theater produkties verstuurd, ben benieuwd.

      /   Reply  / 
  14. suzanne

    hallo hewi

    nou, dan kan ik je de hoop de grond in boren…..hun hebben mijn email doorgestuurd naar topticketline, waar ik de kaarten had gekocht. Wel kreeg ik een mail van hun, dat mijn reiskosten vergoed zouden worden, maar tot op heden niet ontvangen. Ik vind het ook heel raar dat er zo gehandeld is, juist omdat ik op een forum heb gelezen, dat de cast zelf in de veronderstelling was, dat er een ingelaste vorostelling zou komen.
    En je krijgt wel je geld terug ja, maar zonder reserveringskosten en zonder administratiekosten…..dus als dank voro de afgelaste voorstelling mag je nog geld toeleggen ook. Overigens heb ik echt nooit wat van het orpeus vernomen hoor, echt belachelijk allemaal hoe het is afgehandeld

    Inmiddels heb ik wel kaarten kunnen kopen voor almelo, zet een “gezocht”advertentie op marktplaats, en wie weet hebben jullie net zoveel geluk alsnog!! Ik hoop het!!

      /   Reply  / 
  15. wiwes

    Met die reactie van Van den Ende wordt je helaas ook niet veel wijzer van.
    Hebben ons nog wel persoonlijk gebeld na twee mailtjes van onze kant.
    Tsja..en die directeur van Orpheus…zorg es voor goed geoutilleerd personeel zodat ze dit soort storingen tijdig kunnen onderkennen en actie kunnen ondernemen.
    Nu moest u een hele zaal 800 man uit alle windstreken teleurstellen zonder ook maar enig woord van betekenis van uw kant te laten horen….nee in goede tijden directeur zijn maar ook bij tegenvallers mevrouw!

      /   Reply  / 
  16. Hush puppie

    Inmiddels eind september en ik heb eindelijk van Top Ticketlijn het bedrag van de tickets terugbetaald gekregen. Géén reserverings- of reiskosten ;( Van Orpheus zelf alleen 1x een brief gehad waarin ze vragen de kaarten naar hun op te sturen. Dat heb ik gedaan, alleen daarna never en nooit meer iets gehoord!!!

    Ik vind inderdaad ook dat ze adequater hadden moeten handelen, maar ja, naar gedupeerden kijken ze nooit om. Met iets kopen zijn ze altijd snel bij, maar o wee, wanneer er ter plekke wordt afgelast….. Nee, dan zijn ze nergens te bekennen :@

    Zo denk ik dus dat je echt kunt fluiten naar je bijkomende kosten die je gemaakt heb. Tja, voor 800 man zou dat toch voor Joop van de Enden een fluitje van een cent moeten zijn???? Hij verdient genoeg!!!

    Een keer zo’n streek houd je wel allert voor een volgende keer, als die er ooit nog komt bij mij….

      /   Reply  / 
  17. Angel - Redactie

    Evita is verlengd tot januari. Misschien kunnen jullie alsnog kaarten krijgen? De data zijn:

    Den Bosch – Theater aan de Parade: 30 december t/m 3 januari 2009
    Roermond – TheaterHotel de Oranjerie: 5 t/m 7 januari 2009
    Den Haag – Lucent Danstheater: 9 t/m 11 januari 2009
    Uden – Theater Markant: 13 en 14 januari 2009
    Groningen – Martiniplaza Theater: 16 t/m 18 januari 2009

      /   Reply  / 
  18. Hewi

    He Angel bedankt voor de tip. Ik ga gelijk kijken of dat nog lukt. Overigens van Joop van de Ende nooit geen antwoord gekregen. Jammer.

      /   Reply  / 
  19. Angel - Redactie

    Succes Hewi! Laat ons even weten of het gelukt is…

      /   Reply  / 
  20. Hewi

    Hallo Angel,Nou Super bedankt voor je tip. We hebben in Den Bosch kaartjes kunnen reservern voor zaterdag middag 3 januari, kon volop kiezen. De site van het Theater aan de parade bevat een keurige plattegrond. Wij zij helemaal blij met onzer plaatsen. nogmaals dank je wel.

      /   Reply  / 
  21. Angel - Redactie

    Nou, gelukkig maar. Is alles toch nog goed gekomen. Ik hoop dat andere gedupeerden ook nog wat hebben kunnen regelen,

      /   Reply  / 
  22. Hush puppie

    Het is inmiddels 3 maanden verder en EINDELIJK heb ik ALLE KOSTEN VERGOED gekregen !!!

    Ik had het NOOOOOOOOOOIT meer verwacht.
    Ook heb ik 12 okt de voorstelling kunnen bekijken in Roermond. Kei Gaaf!!!
    Eerste rangs kaarten, inclusief champagne.
    HEEEEEEEEEEEERLIJK!!!!

    Ik hoop dat iedereen het ondertussen ook gelukt is ALLES vergoed te krijgen.
    En om nog een plaats te bemachtigen in de extra ingelaste voorstellingen.

    Veel suc6 allen en nog veel kijk plezier!!

    Groeten Hush puppie

      /   Reply  / 
  23. Angel - Redactie

    Kijk eens aan! Eind goed, al goed. Ik hoop inderdaad voor alle gedupeerden. Want hoeveel mensen laten het er niet bij zitten?

      /   Reply  / 
  24. Hush puppie

    Inderdaad, eind goed, al goed! Maar wel met véééééééééééééél moeite en flink wat touwtrekkerij. Afijn, het is mij gelukt en ik hoop van harte dat het IEDEREEN lukt.

    Kom op, laat het er niet bij zitten!!!! De aanhouder wint…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>