Jan Rot laat Elvis Nederlands zingen


Jan Rot gaat de liedteksten van de hits van Elvis vertalen voor de swingende rock ‘n’ roll musical All Shook Up – Love Me Tender. All Shook Up – Love Me Tender is een nieuwe Nederlandse musical met de 25 grootste hitsongs van rocklegende Elvis Presley met in de hoofdrollen o.a. Brigitte Heitzer, René van Kooten en Tommie Christiaan. De Europese première vindt plaats op 22 november in Breda waarna de voorstelling is te zien in theaters door heel Nederland.

Jan Rot: ‘Sinds mijn jeugd ben ik Elvisfan en ik prijs me gelukkig dat ik mijn favoriete klassiekers voor deze musical naar het Nederlands mag vertalen.’ Het script van de musical wordt vertaald door Pieter van de Waterbeemd. Jan Rot speelde in diverse eigen theaterprogramma’s en schreef veel eigen liedjes, voordat hij besloot zich toe te leggen op vertalingen van zijn favoriete muziek. Ook vertaalde Jan de liedteksten voor de musicals Hair en Tommy. In 2006 kwam er een door hem vertaalde Nederlandse versie uit van Bachs Mattheus Passie, die nummer 1 haalde in de hitparade. Komend seizoen speelt hij in zijn eigen musical De Palingvissers. Jan werd in 2006 geridderd in de orde van Oranje Nassau.

Pieter van de Waterbeemd schreef voor diverse tv-series, films en toneelstukken. Bekende musicals waarvoor hij het script schreef zijn o.a. You’re The Top, De Scheepjongens van Bontekoe, Doe Maar!, Billy Holliday en Ich Will Spass!.

All Shook Up – Love Me Tender vertelt het verhaal van de macho Chad (René van Kooten) die met motorpech strandt in een klein plattelandsdorpje. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, een leren jack en een scherp oog voor vrouwen, wordt het anders zo slaperige plaatsje door hem binnen 24 uur compleet op z’n kop gezet. Ook het leven van Natalie (Brigitte Heitzer), die als reparateur werkt aan het herstel van de motor van Chad, krijgt van de ene op de andere dag een totaal andere wending. De jonge vrouw droomt er al tijden van de wijde wereld in te trekken en ziet in de sexy Chad de ideale reisgezel. Zij probeert hem op eigenzinnige wijze hiervan te overtuigen. Deze swingende jukeboxmusical zit vol liefde, avontuur en humor.

Lees ook:Cast ‘All Shook Up’ gaat oliebollen bakken
Lees ook:Hoofdrol voor Rosalie de Jong!
Lees ook:Het is Rood, het Rijdt én het Swingt…
Lees ook:Tommie Christiaan krijgt rol in Love Me Tender
Lees ook:All Shook Up – Love Me Tender start repetities

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>