We Will Rock You naar Nederland!


We Will Rock You
wordt de nieuwe productie van Joop van den Ende Theaterproducties in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical, die in het theater-seizoen 2010/2011 in première gaat, is een coproductie in samenwerking met QUEEN Theatrical Productions en Michael Brenner. We Will Rock You is acht jaar geleden in première gegaan op West End in Londen en is inmiddels wereldwijd door meer dan 10 miljoen mensen gezien. Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend. De audities starten deze maand.

Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur en Producent van Joop van den Ende Theaterproducties: “We zijn blij dat we de grootste wereldwijde hit van dit moment We Will Rock You naar Nederland kunnen halen. Het is een productie die goed past bij de succestitels die eerder in het Beatrix Theater stonden zoals Saturday Night Fever, Dirty Dancing en nu JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Dat de muziek van We Will Rock You van de legendarische popgroep QUEEN afkomstig is en de oorspronkelijke bandleden Brian May en Roger Taylor zo nauw betrokken zijn bij het creatieve proces van deze productie maakt het extra inspirerend”.

Wereldwijd is We Will Rock You door meer dan 10 miljoen mensen gezien, waaronder door 4,5 miljoen mensen in het Dominion Theatre, een van de grootste theaters op het Londense West End. De musical, met 32 van de grootste hits van QUEEN, is inmiddels te zien geweest in meer dan 15 verschillende landen waaronder Engeland, Duitsland, Rusland, Japan, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland, Australië en Zwitserland.

De tekst en regie van We Will Rock You zijn van de hand van Ben Elton en de muziek- en liedteksten zijn uiteraard van QUEEN zelf. Ook de muzikale supervisie ligt in de handen van de QUEEN legendes Brian May en Roger Taylor. Kaarten zijn nu hier te koop.

Lees ook:Kaartverkoop We Will Rock You van start
Lees ook:Verkooprecord voor ‘We Will Rock You’
Lees ook:Cast ‘We Will Rock You’ ontmoet Queen
Lees ook:Brian May en Roger Taylor naar Nederland voor WWRY kick off
Lees ook:Martin Stritzko en Charly Luske ook in ‘We Will Rock You’ te zien

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “We Will Rock You naar Nederland!

  1. Melissa

    Ik kan echt niet wachten!!
    Heb de musical een paar weken geleden in Londen gezien en het was echt een spektakel. Zou hem heel graag nog een keer willen zien.

      /   Reply  / 
  2. hanneke

    Echt een musical voor John Vooijs.

      /   Reply  / 
    1. martijn

      Ik ben het hiermee eens. Ik ben benieuwd of John een rol in deze musical gaat spelen.

        /   Reply  / 
  3. Marjolein

    Ik ben zeer benieuwd wie ze voor de hoofdrollen gaan vragen. Ik heb hem jaren geleden al in Londen gezien, was zeer indrukwekkend. Ga hem zeker meer dan 1x bekijken in Nederland.
    Queen forever.

      /   Reply  / 
  4. Marlies

    In Londen was het Fantastisch!
    wil hem zeker nog eens zien!

      /   Reply  / 
  5. Wanda

    Echt geweldig!!!
    Ik heb hem in Toronto gezien en vond het een superleuke voorstelling! en ik wilde hem al nog een keer zien ;)

      /   Reply  / 
  6. Ramona Barona

    Ben in Londen geweest naar de musical We Will Rock You. In een woord geweldig. Nu lees ik dat de musical eindelijk naar Nederland komt. Kan niet wachten en ik zal er zeker heen gaan. Reserveer maar alvast een stoel voor mij.

      /   Reply  / 
  7. Elga

    Het is wel te hopen dat de liedjes dan in het engels zijn!!!
    Anders ga ik zeker heen, het is een geweldige musical

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Stage Entertainment zoekt talent voor ‘We will Rock You’ | Musical

  9. Kaatje

    Gaan ze Queen nummers in het Nederlands vertalen? Wat een ellende, netals Abba en Elvis nummers, dat hebben we toch niet nodig…. Gewoon lekker in het engels!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
    1. sandra

      Dat zal heus wel goed komen. Aangezien de bandleden supervisie hebben over het geheel. In Duitsland schijnt de musical een succes te zijn en daar zijn ook nummers vertaald naar het Duits. Sommige liedjes laten ze in het engels. Dus eerst zien en horen en dan pas oordelen. Ik ben wel benieuwd wie er allemaal in gaan spelen.

        /   Reply  / 
  10. joke en sicco

    wij zijn met onze duitse vrienden in keulen naar de musical geweest en nu komt hij eindelijk hierheen als hij hier net zo mooi wordt als in keulen wordt het een geweldige voorstelling die wij zeker gaan bezoeken.

      /   Reply  / 
  11. wilma

    ook wij hebben de musical vorig jaar in Londen gezien. In 1 woord FANTASTISCH.

      /   Reply  / 
  12. Anita

    Zou graag willen weten of de liedjes in het Engels of Nederlands gezongen gaan worden. Als het in het Nederlands is dan pas ik ervoor. Mijn man is een groot fan van Queen en wil ook alleen maar gaan als de liedjes in orignele tekst gezongen worden.

      /   Reply  / 
  13. Laura

    Ongeveer 70% van de liedjes zal in het Engels gezongen worden, want die hebben niet echt meerwaarde voor het verhaal. De overige nummers zullen naar het Nederlands vertaald worden.

      /   Reply  / 
  14. E.O.

    DAT IS ALLEMAAL MOOI LEUK EN AARDIG, MAAR DE MUSICAL WORDT ALLEEN MAAR GETOOND IN UTRECHT, WAAROM NIET OOK IN GRONINGEN, IS VOOR MIJ EEN STUK DICHTERBIJ……..

    GROET E.

      /   Reply  / 
    1. Laura

      Bij sommige producties is het gewoon handiger, of kan het niet anders dat ‘ie in een vast theater staat, ivm met decor en/of effecten (denk aan Tarzan, Mary Poppins etc). Jammer maar helaas!

        /   Reply  / 
    2. Peter

      Soms moet je er iets voor over hebben. ik woon vlak bij Antwerpen en ik ga meestal naar Breda maar voor Mary Poppins gaan we op zondag en maken we er een dagje van

        /   Reply  / 
      1. Laura

        Precies, JVDE Theaterproducties investeert namelijk heel veel om deze producties überhaupt in Nederland op de planken te krijgen. Met zo’n open einde-productie kun je er inderdaad een leuk dagje/weekendje van maken.

          /   Reply  / 
  15. Peter

    Floortje heeft een grote rol!!!!!!!!! :)

      /   Reply  / 
  16. Jeroen

    Heb de musical 2 keer in Londen gezien met verschillende cast.
    Echt helemaal geweldig.
    Alleen erg jammer als het niet volledig in het Engels wordt uitgevoerd. Iedereen verstaat en begrijpt Engels volgens mij.
    Zeker als je een Queen fan bent!!!

    Leuk dat hij naar Nederland komt maar had hem nog wel een keer in Londen willen zien maar daar is ie gestopt.
    Wie weet ga ik wel een keer naar Utrecht…

      /   Reply  / 
  17. Carolina

    Oh waarom weer vertalingen. Ik heb de show in Edinburgh gezien en mijn jaren als queen fan kwamen weer boven. Heerlijk en genoten……
    Haal de engelse cast hiernaartoe en houdt het origineel. Dat raakt je echt.
    In de cast vond ik de dame die Killer Queen speelde een echte Killer Queen…..dijk van een stem en zij draagde de rol. Prachtig. Scaramouch was geweldig met o.a. het nummer Somebody to Love. Klein vrouwtje maar wat een prachtige stem. Kippenvel.
    Jammer dat het hier weer vertaald moet worden. Ik had graag nog een keer gegaan maar nu laat ik de beurt voorbij gaan.

      /   Reply  / 
  18. Oscar

    Hoi,
    Ik kan niet wachten. Ik heb hem een jaar of 4 geleden in Duitsland (Keulen) gezien. Echt perfect.

      /   Reply  / 
  19. Christa

    ik hoop echt dat de musical helemaal in het Engels is. En zeker als het om de liedjes gaat.
    Ik ben in Londen naar We will rock you geweest en dat was echt super! het zal jammer zijn dat dat leuke er af is in Nederland omdat het in het in het Nederlands wordt uitgevoerd.

      /   Reply  / 
  20. Sandy

    Ik heb hem 2 keer in Londen gezien en als je van de muziek van Queen houdt, dan is er geen mooiere musical dan deze! Het accent van bepaalde hoofdrolspelers in combinatie met de Engels talige liedjes vond ik een belangrijke rol hebben in de sfeer en het karakter van de musical. Dus ik ben benieuwd of Joop dit ook in Nederland klaar krijgt.

      /   Reply  / 
  21. Rineke

    als ze de songteksten maar niet in het nederlands gaan vertalen… niets is erger dan dat…

      /   Reply  / 
  22. Dianda

    Zeg, ik heb kaarten maar nu vraag ik me iets af: worden de liedjes nu ook volledig vertaald in het nederlands? Want dat is eigenlijk wel een afgang.. :S

      /   Reply  / 
    1. Angel Mulder Auteur

      Sommige nummers wel. Het merendeel zal in het engels zijn volgens Erwin van Lambaart.

        /   Reply  / 
  23. th mastwijk

    Ben in Utrecht gewwest Alleen maar lof wat een band en een hele mooie musical Alleen maar lof hoe deze is opgezet heel groots heel mooi>

      /   Reply  / 
  24. Sabrina

    where can I get some tickets for we will rock you in utrecht?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>