‘Oorlogswinter’ wordt musical!

Nadat het beroemde boek Oorlogswinter van Jan Terlouw verfilmd is, wordt het nu ook een musical. De hoofdrollen voor deze musical gaan vertolkt worden door Timo Descamps en Janke Dekker. Samen hebben zij in 2008 in de musical Kruistocht in Spijkerbroek gespeeld. Oorlogswinter de Musical gaat door het land toeren in diverse theaters van 1 oktober 2011 t/m eind mei 2012.
Jan Terlouw over Oorlogswinter de Musical: “Ik ben blij dat de musical het levenslicht gaat zien. Het is na de film natuurlijk een prachtige aanvulling op het boek. Het verhaal kan wat mij betreft niet vaak genoeg verteld worden.”

Het verhaal
De bijna zestienjarige Michiel maakt de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog mee en raakt gaandeweg betrokken bij illegale activiteiten. Op een nacht gaat alles mis. Zijn buurjongen Dirk wordt opgepakt en het relatief rustige leventje van Michiel verandert volkomen als hij een enorme verantwoordelijkheid op zich moet nemen. Om zich staande te houden kan hij maar één ding doen: volwassen worden.

Lees ook:Soy Kroon speelt hoofdrol in musical Oorlogswinter
Lees ook:‘Oorlogswinter de Musical’ een overtuigende geschiedenisles
Lees ook:Oorlogswinter de Musical voor basisschool leerlingen uit Amsterdam
Lees ook:Première Oorlogswinter de Musical in gevaar door brand
Lees ook:Ook boek Spijt! van Carry Slee wordt musical

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>