Soy Kroon speelt hoofdrol in musical Oorlogswinter


De hoofdrol van de bijna zestienjarige Michiel in de musical Oorlogswinter wordt gespeeld door de Eindhovense Soy Kroon. Eerder maakten wij al bekend dat ook Timo Descamps, Janke Dekker, Hans Lemmen en Amy Egbers een rol zullen spelen in de musical.

Oorlogswinter gaat op 1 oktober in première in het Zaantheater te Zaandam. Het verhaal is gebaseerd op het bekende jeugdboek van schrijver Jan Terlouw. In 2008 werd het verhaal al verfilmd door regisseur Martin Koolhoven. De musical is tot en met mei 2012 te zien in meer dan 70 theaters in Nederland en België.

Het verhaal
Winter 1944-1945. De bijna zestienjarige Michiel maakt de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog mee en raakt gaandeweg betrokken bij illegale activiteiten. Zijn buurjongen Dirk vertelt Michiel dat hij in het verzet zit en met een paar andere jongens het distributiekantoor gaat overvallen. Omdat hij vreest dat het wel eens mis kan gaan, overhandigt hij Michiel een brief. Deze mag Michiel alleen openmaken als Dirk niet terugkeert van de overval. Die nacht gaat alles mis. Dirk wordt opgepakt en het relatief rustige leventje van Michiel verandert volkomen als hij de brief openmaakt.

Voor meer informatie over de musical en het reserveren van tickets: www.oorlogswinterdemusical.nl

Lees ook:‘Oorlogswinter de Musical’ een overtuigende geschiedenisles
Lees ook:‘Oorlogswinter’ wordt musical!
Lees ook:Première Oorlogswinter de Musical in gevaar door brand
Lees ook:Extra voorstelling Otis van M-Lab
Lees ook:Patrick Stoof en Brigitte Heitzer in M-Labs musical ‘Otis’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>