Nijholt breekt met Willem Nijholt Academie

Willem Nijholt breekt met de Willem Nijholt Academie, de musical- en muziektheateropleiding die deel uitmaakt van ROC Nijmegen. De acteur, zanger en musicalster kan zich niet vinden in de nieuwe koers die de roc-leiding met de Academie wil varen. De school zou om financiële redenen meer leerlingen willen aannemen, en dat zou botsen met Nijholts artistieke eisen.

Bovendien is Nijholt ontstemd over het feit dat het roc het contract met medewerker Michaël van Buuren niet verlengt; Van Buuren gold als Nijholts rechterhand op de opleiding, die vijftig studenten telt.

ROC Nijmegen, drie jaar geleden gestart met de Willem Nijholt Academie (na twee jaar Frank Sanders Academie), wil niet uitweiden over het conflict. Wel zegt een woordvoerster dat de schoolleiding verrast was toen vrijdag geruchten over de breuk de kop opstaken. “Er was een verschil van inzicht, maar dat leek opgelost.”

Lees ook:ROC schrapt naam Nijholt Academie
Lees ook:Pia Douwes artistiek adviseur Nederlandse Musical Academie
Lees ook:William Spaaij helpt bij zang en dansopleiding
Lees ook:‘Broadway in de polder’ laat vooral de diepgang zien!
Lees ook:Karin Bloemen gastpanellid ‘Op Zoek naar Zorro’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nijholt breekt met Willem Nijholt Academie

  1. drumgirl

    Jammer!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>