ROC schrapt naam Nijholt Academie

De musicalopleiding van het ROC Nijmegen gaat verder onder de naam De Nederlandse Musical Academie. De opleiding, die eerst de Willem Nijholt Academie heette, verhangt de bordjes na een hoog oplopend conflict met voormalig naamgever Willem Nijholt.

Die brak vorig jaar juli met het ROC nadat die het contract met docent Michaël van Buuren, rechterhand van Nijholt, niet verlengde. Ook was Nijholt bezorgd over het  ‘geringe artistieke niveau’ van de opleiding.

Volgens het ROC is de rust weergekeerd en steunen  grote musical-artiesten de herdoopte opleiding.  Ter ondersteuning van de nieuwe naam lanceert de Academie vanaf 9 januari een auditiecampagne met online filmpjes met Nederlandse artiesten, die de academie ondersteunen bij het zoeken naar talent. Het gaat om Simone Kleinsma, Freek Bartels, Fred Butter, Chantal Janzen, Stanley Burleson, Jamai Loman, Joke de Kruijf, Lenette van Dongen, Tony Neef en Rene van Kooten.

Bron: Omroep Gelderland

Lees ook:Nijholt breekt met Willem Nijholt Academie
Lees ook:Simone Kleinsma en Freek Bartels in ‘Next to Normal’
Lees ook:Video: Next to Normal in première
Lees ook:‘Simone’s songs at Christmas’ op eerste kerstdag
Lees ook:Hazes theatermarathon met veel musicalsterren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>