Musical over het leven van Ike & Tina Turner in Den Haag

Soul Sister, de musical over het leven van Ike & Tina Turner, komt naar Nederland. De West End productie beleeft op vrijdag 28 december haar Europese première in het World Forum Theater te Den Haag en is daar tot en met 6 januari 2013 slechts veertien keer te zien.

De musical ging 23 augustus jl in première in het Savoy Theatre in Londen en werd vrijwel unaniem uitstekend ontvangen door de Britse pers. Met name Emi Wokoma, die de rol van Tina Turner voor haar rekening neemt, werd alom geroemd voor haar aandeel in de voorstelling. Ook Chris Tummings, die in de huid kruipt van Ike, mag zich op goede pers verheugen.

Het verhaal
Soul Sister the Musical is een liefdesverhaal over twee mensen die, tegen alle verwachtingen in, grote dingen hebben bereikt. Wanneer dit niet had plaatsgevonden in een tijd van racisme en discriminatie was het misschien gelukkiger geëindigd. Dit is helaas niet zo, maar we kunnen nog steeds genieten van de muzikale erfenis van een van de meest creatieve relaties in de geschiedenis van de popmuziek. De nummers spreken voor zich, en als je kijkt naar video opnames van hun concerten zie je de chemie er vanaf knallen.

Soul Sister is een prachtig verhaal met fantastische R&B muziek en natuurlijk ook de geweldige hits “What’s Love Got to Do with It”, “Proud Mary”, “Private Dancer”, “River Deep Mountain High” en natuurlijk “Simply The Best”.

Deze musical is niet een geautoriseerde biografie en pretendeert ook niet het complete levensverhaal van Ike & Tina te bevatten. Het is eenvoudigweg een eerbetoon aan twee iconen van de populaire muziek, verteld met liefde en respect!

Lees ook:Emi Wokoma terug als Tina Turner
Lees ook:Repetities gestart van Tina de Musical
Lees ook:Win kaarten voor Soul & Disco Brothers in Carré!
Lees ook:Nurlaila Karim als Nicki Marron in The Bodyguard
Lees ook:Ladies of Soul zetten Ziggo Dome ook derde jaar op z’n kop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>