Vera Mann in musical Yentl

YENTLVera Mann gaat de hoofdrol spelen in de musicalversie van de filmhit ‘Yentl’. Ze treed hiermee in de voetsporen van Barbra Steisand die dezelfde rol in 1983 op het witte doek vertolkte en waarmee dit verhaal en bijbehorende muziek een wereldwijd succes werd.

Vera Mann is een Vlaams actrice, zangeres en musicalster. Ze speelde in verschillende Vlaamse en Nederlandse musicals zoals: My Fair Lady (1987 en 1994/1995) als Eliza Doolittle, Les Misérables (1991/1992) als Eponine, Into the woods, West Side Story en  Mamma Mia! (Nederlandse versie 2005) als Donna.

Het verhaal:
Oost-Europa, een kleine Asjkenazische Schtetl, anno 1900. Yentl, een begaafd Joods meisje en dochter van een Rebbe wordt, geheel volgens traditie, geacht als huisvrouw door het leven te gaan. Haar grote verlangen is echter het bestuderen van de Talmoed. Aangezien dit volgens de Joodse wet slechts is voorbehouden aan mannen, wordt zij in het diepste geheim onderwezen door haar vader. Wanneer hij sterft en Yentl alleen achterblijft neemt zij het besluit om het dorp, vermomt als mannelijke student, te verlaten.

Met de aangenomen naam van haar overleden broer, Anshel, wordt ze opgenomen in een Yeshiva en is zo in staat om de teksten, tradities, subtiliteiten en complexiteiten van de Thora en de Talmoed te bestuderen. Uiteindelijk, vele jaren, vriendschappen en een bijna schijnhuwelijk later, is ze in staat om verder te studeren zonder haar verborgen identiteit: als de vrouw Yentl.

Creatives:
Script: Heiko Stang, geïnspireerd op het boek van Isaac Bashevis Singer
Muziek en teksten: Michel Legrand / Alan en Marilyn Bergman
Regie: Heiko Stang
Producent: Blue Sky Theaterproducties

De voorstelling is te zien in verschillende theaters van september 2013 t/m januari 2014.

Trailer Yentl

Lees ook:Musical Yentl definitief van de baan
Lees ook:One woman musical Yentl uitgesteld
Lees ook:Vrijkaarten concert Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en Vera Mann
Lees ook:Vera Mann vervangt Loes Luca
Lees ook:Een relletje in musicalland: staking op komst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>