War Horse in voorjaar 2015 naar België

War HorseVanwege de grote vraag uit België heeft de Stichting Theateralliantie in overleg met het National Theatre besloten om de Nederlandse tour van War Horse te verlengen met een korte speelperiode in Vlaanderen. Vanaf 17 mei 2015 kan ook het Belgische publiek een beperkt aantal weken kennismaken met het wereldwijde theaterfenomeen met de levensechte paarden. War Horse is te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, een aantal van de rollen wordt gespeeld door Vlaamse acteurs.

De geheel eigen Nederlandse versie van War Horse ging in juni met succes in première tijdens het Holland Festival in Koninklijk Theater Carré. Na vier maanden in Carré, is War Horse nu te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en reist daarna nog naar Breda, Groningen, Apeldoorn en Heerlen.

War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van Albert, de jongen wiens geliefde paard Joey verkocht wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt middels baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company. Levensgrote ademende en galopperende paarden worden tot leven gebracht op het toneel.

Lees ook:Echt paard onder de indruk van Joey uit War Horse
Lees ook:War Horse feestelijk in première in Koninklijk Theater Carré
Lees ook:Wereldwijd theaterfenomeen War Horse tijdens het Holland Festival in première in Koninklijk Theater Carré
Lees ook:War Horse na Carré te zien in vijf Nederlandse theaters, Kay Greidanus speelt hoofdrol
Lees ook:Trailer: War Horse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>